Antenne Meetdag op de Oranjeplaat

Als het goed is staat het al lang in je agenda maar voor de zekerheid melden we het nog maar eens: komende zondag 26 augustus staat de jaarlijkse Antenne Meetdag weer op het programma. Vanaf een uur of 10 ’s ochtends kun je op de bekende stek terecht om je antenne aan de tand te laten voelen.

Dit jaar kunnen we beschikken over maar liefst vier verschillende antenne analysers, want naast de bekende MFJ en Rig Expert exemplaren van Veron Walcheren en de Mini60 van Wijnand PA3HFJ heeft laatst genoemde onlangs de nieuwe FA-VA5 van het Duitse hamblad Funk Amateur in de vorm van een bouwpakket in elkaar gezet. Dit stelt ons natuurlijk wel voor een dilemma, want welk geavanceerd meetinstrument moeten we nu geloven?

De nieuwe FA-VA5 analyser
De nieuwe FA-VA5 analyser
Wensen?

We komen daar onder het genot van bier en nootjes vast wel uit. Ook de standaard SWR-meters zijn uiteraard aanwezig, dit alles geschikt tot en met de 70 cm band. Heb je wensen op hogere frequenties? Neem dan vooraf even contact op met het Walcheren Antenne Team om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

We hopen in ieder geval weer de nodige mooie creaties op antennegebied tegen te komen. Het recept wordt verder als bekend verondersteld. Denk je dus even aan het meenemen van een stoeltje en een natje en droogje? Graag tot ziens tijdens de Antenne Meetdag!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *