Verslagen

Familievelddag met goed weer

Zeiljachten en motorboten. Helikopters en (zweef)vliegtuigen. Campers en caravans. Het is de horizon aan het water, met het brommend geluid uit de lucht. Een windje (van zee) en een heerlijk zonnetje. Kortom de ideale omstandigheden om op het aloude plekje op de Grote Piet te genieten: de samenkomst van luister- en zendamateurs, sommigen met hun partner, tijdens de Familievelddag editie 2023.

Al vroeg staat de caravan ven Jeroen PE1MWB & Ina op de locatie waar het (bleek later) ideaal genieten is. De Landrover van Wijnand PA3HFJ & Karin PA2KM bakend ‘ons’ gebied af naar mogelijk andere bezoekers aan het Veerse Meer. Aan de andere zijde staat Dan PA1FZH met zijn dienstwagen, voorzien van de standaard frequenties op 2/70 en zijn IC-705 ontvangststation. 

Niet veel later arriveren Wouter PD0MVI & Leo, Robert PA3GEO en Michel PD4AVO. Stoelen en koelboxen worden netjes aangeschoven aan de steeds grotere kring. De rode cake van Ina smaakt prima! Daarna vinden ook Danny PA3BLI, Harry PA1HGM, Peter PA11578, Henk PA3Z en Ineke PA3FTX, Menno PC4C en Elna het grote grasveld aan het Veerse Meer. 

Snuffelen in de dozen met allerhande kabeltjes.

Kofferbakverkoop

Om 12.00 uur zijn de eerste boterhammen op tafel gekomen, maar worden ook de eerste dozen en kratten gesignaleerd t.b.v. de kofferbakverkoping. Daarin o.a. kabels, snoeren, oude apparatuur en bijkomende spulletjes die vanmiddag van eigenaar kunnen wisselen. Sommige spullen zijn om weg te geven, andere spulletjes hebben een kleine- of grotere waarde om van eigenaar te mogen wisselen. 

Terwijl de eerste gasten weer verder rijden komen o.a. Ferry PA3BBL, Bram PD1ABK, Leo PA0ULT & Arnolda en Bert PD1LBG & Helena op de plaats van bestemming. Mooi op tijd want de cake van Karin komt ook voorbij. Niet elk vertrek loopt op rolletjes want de verlichting van Danny blijf gedurende zijn bezoek aanstaan, waardoor een technische equipe hulp moet bieden bij het herstarten van de accu. Uiteindelijk is dit met het gewenste resultaat. 

Velddag in de praktijk

Naast de verkoping en het gezellig onderling QSO worden er ook nog enkele experimenten gedaan waaronder het luisteren naar bakens in de ether. Ook vinden stapeltjes QSL kaarten een nieuwe eigenaar, zodat de QSL bak van de DQB QSL manager weer wat leger is. Vanuit de Grote Piet worden nog puntjes aan Toon PD0RWL weggegeven aan het special PAFF (FloraFauna) station in Rhoon. Wijnand PA3HFJ heeft n.l. het “velddag-deel” van de activiteit in de praktijk gebracht door het opzetten van zijn antennemast met daarin een gouwe-ouwe antenne: de G5RV, of in dit geval eigenlijk de junior versie, die begint bij 40 meter. Er worden tussen de onderlinge QSO’s in dan ook een tiental daadwerkelijke verbindingen gemaakt, allemaal op 40 meter. De antenne blijkt het nog prima te doen!

En zo komt er rond 17 uur weer een einde aan dit jaarlijkse evenement op de Piet bij het Veerse Meer. Mede door het prima weer kunnen we terugkijken op een geslaagde editie.

Was je er deze keer niet bij? We hebben altijd de foto’s nog, kijk maar in ons Fotoboek.

De 80 meter antenne van Robert PA3GEO wordt op “vossenjacht frequentie” getuned.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *