Informatieavond N/F cursus goed bezocht

De informatieavond voor de N/F cursus die we in onze regio willen gaan organiseren was goed bezocht. Er waren 9 personen aanwezig die op willen gaan voor de N (3), van N naar de F (5) of van 0 naar F (1) vergunning. Er zijn een aantal nieuwe gezichten verschenen van buiten de verenigingen die via-via gehoord hebben van het bestaan en sommigen hiervan waren zelf al enthousiast aan de slag gegaan. Daarnaast zijn er nog een aantal mensen die zich wel hebben aangemeld voor deelname maar door verschillende omstandigheden niet aanwezig konden zijn.

Ook waren er 2 leden van de VERON (Dan, PA1FZH) en VRZA (Jeroen, PE1MWB) aanwezig die als begeleider van de cursus op willen treden. Een derde (Wijnand, PA3HFJ) moest vanwege werk verstek laten gaan.

Na een welkomst praatje van Jeroen PE1MWB die ons een korte uitleg gaf over het doel van de avond en de cursus, kreeg Berry PD8B het woord. Berry is lid van de DLZA. De DLZA is een stichting die een onlinecursus verzorgt. We hebben afgesproken dat we deze cursus gaan gebruiken en er zal in die digitale leeromgeving een aparte groep voor ons aangemaakt worden.

Afspraken maken

Afgesproken is dat we elke 4e donderdag van de maand, te beginnen in september, bij elkaar komen in de clubshack van PI4ZWN en daar dan door afwisselende cursusleiders uitleg krijgen over een vooraf te bepalen onderwerp. Tevens gaan we elke 2e donderdag van de maand, te beginnen in oktober,  als groep op teamspeak samen komen. Natuurlijk kunnen we ook elkaar ondersteunen op een van deze avonden of tussendoor via teamspeak of als je al een vergunning hebt via de radio. Voor een aantal mensen is zo’n cursus echt een stok achter de deur om nu eindelijk eens door te zetten.

Teamspeak

Naast deze begeleiding van de Zeeuwse amateurs kunnen we ook begeleiding krijgen via teamspeak van de begeleiders van de DLZA. Is er dus een probleem waar je op vast loopt en kun je niet wachten tot de ZWN bijeenkomst dan kun je altijd via teamspeak een vraag stellen. Uiteraard mag je ook naar een van de PI4ZWN afdelingsavonden komen op de 1e en 3e woensdag van de maand om daar een vraag neer te leggen. Diverse deskundigen zijn dan aanwezig die je weer een stukje verder kunnen helpen.

Ook de apparatuur in de PI4ZWN-clubshack staat ter beschikking om onder begeleiding mee te oefenen. Zo is de eerste uitleg over het tunen van de zender al meteen op de informatieavond gegeven aan een van de potentiële deelnemers.

We hopen in september met een mooie ploeg van start te gaan en dan over een jaar weer een aantal nieuwe calls te mogen horen in de Zeeuwse ether.

pd0km

Karin PD0KM is de voorzitter van de afdeling ZWN. Daarnaast is ze namens het DQB ook de QSL-manager voor Regio 44 en de landelijke Contestmanager van de VRZA. Op deze website is zij één van de community-moderators.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *