Inventarisatie belangstellenden voor online N / F zendexamen

Eind 2017 is gebleken dat een aantal mensen in midden-Zeeland in de nabije toekomst willen gaan studeren voor zowel het Novice examen (N) en/of het Full licence examen (F). Hoe leuk zou het zijn om met meerdere cursisten een cursus te gaan volgen waarbij mensen elkaar kunnen helpen om tot een goed resultaat te komen ? Meer weten altijd meer als één. En als dat voor bepaalde personen een stok achter de deur kan zijn, dan is het toch alleen maar een voordeel?

Jeroen Slagboom PE1MWB en Michel Bleijenberg PD4AVO zijn voornemens om komende periode te bekijken of er voldoende belangstelling is voor een gezamenlijk initiatief om met meerdere (aspirant)zendamateurs tegelijkertijd te starten met het leren voor de N en/of F vergunning van het Agentschap Telecom.

Een van de opties die we willen uitwerken is het (gezamenlijk) volgen van de individuele cursus via de digitale leergang van de DLZA. Voordeel hiervan is dat cursisten op hun eigen tempo de lesstof kan doornemen. Dit kan zowel thuis, op het werk of op menig andere locatie waar internet aanwezig is. Via de DLZA kan men online terecht bij de helpdesk voor vragen over de lesstof.

Daarnaast willen we bekijken of we voor belangstellende cursisten een (periodieke) klassikale bijeenkomst zouden kunnen houden waar we met de aanwezigen stilstaan bij de actuele onderwerpen in de cursus. Zo kan iedereen op voorhand zijn of haar vragen stellen aan diegene die nog eens kan stilstaan bij de lesstof waarmee de cursisten op dat moment bezig zijn. Hiervoor zoeken we mensen die één of meerdere onderwerpen willen toelichten op een van de donderdagavonden dat cursisten bij elkaar komen.

Oproep aan cursisten en mentoren

We zijn voornemens om op donderdagavond 7 juni in Vlissingen bij elkaar te komen met belangstellenden die in de loop van 2019 zouden willen opgaan voor het N en/of F zendexamen. Ken jij iemand die graag een zendvergunning zou willen behalen? Ben jij zelf geïnteresseerd om de N en/of F vergunning te gaan behalen? Laat dit dan weten via onderstaand mailadres.

Ook zijn we op zoek naar mensen die één of meerdere onderwerpen zouden willen toelichten op een van de donderdagavonden dat cursisten bij elkaar komen.

Als je wel zou willen meedoen maar niet aanwezig kan zijn op donderdagavond 7 juni, stuur dan ook een mail naar onderstaand mailadres zodat we inzichtelijk krijgen hoeveel mensen belangstelling heeft in het volgen van de N en/of F cursus. Hiermee kunnen Jeroen en Michel verder aan de slag. Overigens is iedereen van een radioclub, VERON en/of VRZA van harte welkom. Nog geen lid? Ook geen probleem!

We zien graag je mailtje waarin je aangeeft dat je wilt meedoen aan een cursus, daarbij aangegeven of je wel of niet aanwezig kunt zijn op donderdag 7 juni 2018 vanaf 19.45 uur, locatie VRZA ZWN aan de 2e Binnenhaven te Vlissingen. Voor deze avond zal ook een afvaardiging van de DLZA worden uitgenodigd.

Met vriendelijke 73,

Jeroen Slagboom PE1MWB en Michel Bleijenberg PD4AVO.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling. Een recente bijdrage is de mede-organisatie van de viering van het 25 jarig bestaan. Sinds 2020 is hij weer lid van het Afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *