Lezing bij Veron Walcheren over radioactiviteiten van de Duitsers in WWII rond Schagen

Op de afdelingsavond van onze collega’s van Veron afd. Walcheren op woensdag 13 juni a.s. kun je genieten van een lezing van Aris PA3AQU over de “Radioactiviteiten van de Duitsers in WWII rond Schagen”.

Karin PD0KM heeft tijdens de laatste jaarlijkse bijeenkomst van de (sub-)RQM’s van het Dutch QSL Bureau de ingekorte versie van de lezing van Aris reeds kunnen zien en toen was het contact ook snel gelegd om deze lezing naar Regio 44 te halen.

Schneeglöckchen

Aris heeft veel eigen onderzoek gedaan voor zijn lezing. Een foto uit de oorlogstijd (WWII) met daarop 15 masten wekten zijn verwondering met als gevolg dat hij op onderzoek uitging. Ze bleken bij de activiteiten van de Duitsers op het gebied van radiopeiling, radar, en vliegtuiggeleiding gehoord te hebben. Hij laat ons zien dat het Duitse leger ter verdediging een uitgebreid netwerk over West-Europa had gelegd. Het radiopeilstation “Schneeglöckchen” bij Schagen speelt een hoofdrol in zijn verhaal.

Kortom, een verhaal dat je gehoord en gezien moet hebben! Zoals altijd staat ook deze avond open voor de samenwerkende afdelingen in Regio 44 dus je bent van harte welkom om deze lezing mee te maken. De afdelingsavonden van Veron Walcheren vinden plaats in Het Palet (Brede School) aan de Johan van Reigersbergstraat 2, 4336XA in Middelburg-Zuid (tegenover het winkelcentrum). De avond begint om 20 uur.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *