Open Dag Watersnoodmuseum: radiozendamateurs wederom actief!

Op zaterdag 3 februari 2018 houdt het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk weer haar traditionele open dag. Ook dit jaar zijn we als radio amateurs gevraagd om de mensen te vertellen over de rol van de radiozendamateurs in 1953, met uiteraard een link naar DRCO heden tendage. Na 5 jaar blijkt dit onderdeel door bezoekers nog steeds als erg interessant ervaren te worden.

Er is weer een special call aangevraagd en daarmee zijn we QRV onder PA65ZRK. Nieuw dit jaar is dat Piet PA0CWF met o.a. Cor PA0AM een AM station op zal zetten op kanaal 3700. Ze zetten hun eigen antenne hier voor op. Daarnaast is er, zoals alle jaren, een “gewoon” amateur station QRV op HF op zowel SSB als CW (afhankelijk van de betreffende operator). Ook op 2 meter zijn we actief.

Uiteraard is het Watersnoodmuseum altijd het bezoeken waard, dus als je er nog nooit geweest bent is dit een uitgelezen kans om e.e.a. te komen bekijken.

Meer weten?

De coördinatie vanuit Regio 44 is dit jaar in handen van Frank PE1EWR voor de bemensing van de stations en Michel PD4AVO voor het DRCO deel.

Het adres van het Watersnoodmuseum is: Weg van de Buitenlandse Pers 5, 4305 RJ Ouwerkerk.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *