Toespraak voorzitter op Open Dag VRZA ZWN

Op zaterdag 18 november j.l. vond de Open Dag van de VRZA afdeling Zuid West Nederland plaats. Deze dag werd georganiseerd in het kader van de 25e verjaardag van de afdeling en werd druk bezocht. Binnenkort zal er een verslag van dit evenement bij de ZWN Clubshack op de website worden geplaatst, en inmiddels stromen de foto’s en filmpjes die diverse aanwezigen hebben gemaakt ook al binnen op de webredactie.

Uiteraard hoort er bij de viering van zo’n verjaardag een “officieel” moment, voordat de deuren van de hal open gingen hield de voorzitter van de afdeling, Karin Mijnders PD0KM, dan ook een toespraak en werd de dag geopend met koffie en thee én een speciaal gebakje. Voor hen die niet aanwezig waren plaatsen we hieronder de tekst van de toespraak.

Toespraak Open Dag door de voorzitter

Beste medewerkers en genodigden,

Allereerst een hartelijk welkom aan de genodigden van de HZ, de eigenaar van ons clublokaal waar wij al vele jaren gebruik van mogen maken, vertegenwoordigers van Scouting de Watergeuzen die regelmatig last van ons hebben als wij weer eens een antennemast naar beneden halen, VERON Vlissingen en VERON Walcheren waar wij gewoon hele goede contacten mee hebben en natuurlijk aan alle medewerkers die zich in gaan zetten om deze open dag tot een feest te maken.

We willen jullie nu alvast bedanken voor je inzet.

Op diverse rondes heb ik al berichten ontvangen van amateurs die gaan komen en zelfs uit België verwachten we een bus dus het wordt heel druk. De afvaardiging van het landelijk bestuur komt wat later.

Vandaag vieren we het 25 jarig bestaan van de afdeling Zuid West Nederland van de VRZA

26 jaar geleden kwam een groepje Walcherse amateurs bij elkaar om samen een afdeling van de VRZA te gaan starten. Na heel wat regelwerk werd uiteindelijk in februari 1992 de afdeling ingeschreven onder de naam Zuid West Nederland. Jan PA3BKZ is een amateur van het eerste uur.

Karin PD0KM houdt toespraak bij aanvang Open Dag VRZA ZWNNa gebruik te hebben gemaakt van een lokaal in buurthuis “de schuur” in Oost-Souburg en een aantal jaar van het botenhuis aan het kanaal, zitten we nu alweer sinds 2007 in deze clubshack hier in het voormalige pand van de PSD, tegenwoordig eigendom van de Hogeschool Zeeland.

De afdeling telt momenteel 35 leden en heeft elke eerste woensdag van de maand een bijeenkomst waarin de activiteiten worden besproken en op de 3e woensdag van de maand is er een Techno-avond waarbij leden met technische problemen bij elkaar komen om hierover te brainstormen, de problemen op te lossen of om problemen te maken.

We hebben al vele jaren een goede samenwerking met onze zusterverenigingen, de VERON afdelingen Vlissingen en Walcheren. Dit komt tot uiting in activiteiten als 80 meter vossenjagen, gezamenlijke organisaties van velddagen, IOTA weekenden, tegenwoordig COTA weekend genaamd en herdenkingen van de Watersnoodramp. Een aantal jaar ging er zelfs een ploeg voor een lang weekend naar Luxemburg waar een oude hoogspanningsmast bijna in de tent stond en die gebruikt mocht worden als antennemast.

We hebben het als club erg gezellig met elkaar en trekken er regelmatig op uit. Zo ging er een keer een aantal leden op visite bij de afdeling Kagerland. Met hen hadden ze namelijk elke maand verbinding tijdens de Locatorcontest die toen nog Regiocontest heette. Aan die contest doen we nog steeds iedere maand mee. Robert PA3GEO en Wijnand PA3HFJ zitten dan de hele dinsdagavond in de clubshack om zoveel mogelijk verbindingen te maken op 6, 4 en 2 meter en 70 cm.

We staan bovenaan in de verenigingscompetitie, mede door de clubleden zoals Menno PC4C en ikzelf, die ook meedoen en hun verbindingen inzenden. Dit levert namelijk punten op.

Teveel activiteiten om op te noemen

Ik kan natuurlijk alle activiteiten op gaan noemen die wij doen maar die worden al elk jaar tijdens de jaarvergadering door onze secretaris Robert PA3GEO voorgelezen. Als deze activiteiten staan overigens ook op onze website die door de webmaster PA3HFJ wordt bijgehouden en gevuld wordt met o.a. foto’s van Wim PA0WDZ.

Onze penningmeester Jeroen PE1MWB waakt al heel wat jaartjes over onze clubkas. Dat doet hij zo goed dat we voor dit feest een mooi bedrag hebben uit kunnen trekken en de kosten voor het etentje vanavond laag hebben kunnen houden.

Vorig jaar hebben we van het spaargeld nog een mooie 4 meter antenne aan kunnen schaffen en die hebben we met vereende krachten en hulp van leden van onze Walcherse zustervereniging op de mast hier tegen het gebouw kunnen zetten.

Eén van onze ander antennes, de ZS6BKW heeft regelmatig problemen omdat hij door de wind wel erg vaak heen en weer wordt geschud. Gelukkig hebben we dan weer een inventieve amateur Jeroen PD3JDM in ons midden die als extra hobby aan 3D printen en ontwerpen doet en hij maakt dan weer mooie afstandhoudertjes voor de kippenladder.

Karin PD0KM houdt toespraak bij aanvang Open Dag VRZA ZWNWim PA0JAW is één van de vaste krachten achter de Techno-avond. Hij heeft een vaste bestellijn met China en elke maand komt hij wel met een bouwpakketje van Ali-express naar de clubshack om ons weer te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op zelfbouw gebied.

Gezelligheid troef

Onze jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie is een voorbeeld van een gezellige VRZA-avond waarbij ook andere amateurs aanwezig zijn en de bitterballen zelfs gebakken worden door iemand die niet eens lid is van de vereniging maar ondertussen toch onmisbaar is geworden namelijk Laci PD0ROF. Overigens worden we bij menig extra activiteit op krachten gehouden met lekkers dat René PD0EJN en zijn XYL Elly meebrengen. Bij hun afwezigheid hangen ze het gewoon aan de deur zodat wij toch kunnen snoepen.

Deze feestdag is er overigens gekomen op initiatief van Michel PD4AVO en die heeft er ontzettend veel tijd in gestoken om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Gelukkig werkt hij af en toe ‘s nachts en rijdt iedereen dan extra voorzichtig door de Westerschelde tunnel zodat hij niet van zijn vrijwilligerswerk afgehaald wordt.

Zo hebben we een vaste club amateurs die elke maand samen komen en er ook zijn voor elkaar. Ik heb niet iedereen genoemd hoewel er meer zijn die een vaste bijdrage leveren.

Dan wil ik nu iedereen uitnodigen voor gebak en iets te drinken en verklaar ik deze feestdag voor geopend!

…en verklaar ik deze feestdag voor geopend!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *