Vakantietijd = Skedtijd!

De vakantieperiode is alweer zo’n beetje aangebroken en menig amateur is de vakantie-uitrusting aan het checken en de bestemming aan het bepalen.

Bij veel amateurs kruipt het bloed waar het niet gaan kan en wordt ook de portable – al dan niet QRP – HF-set ingepakt alsmede een antenne, waarbij tegenwoordig de endfed’s populair zijn. En wat is er dan leuker om vanuit “den vreemde” contact te maken met de lokale achterblijvers of mede vakantiegangers?

Wijzigingen

Om dit te faciliteren staat er al menig jaar in de zomerperiode een artikeltje met Vakantiesked tijden en frequenties op de websites. Dat is dit jaar niet anders! Wat wél is veranderd zijn de sked tijden omdat in het verleden bleek dat het rond de oude tijd (21 uur lokale tijd) erg druk kon zijn met o.a. Italiaanse stations. Ook hebben we de frequentie op 40 meter om dezelfde reden wat hoger gekozen. Dit is een probleem voor de Novice-amateurs maar de ervaring leert dat die zich de laatste jaren niet of nauwelijks melden. Op verzoek kunnen we altijd weer wat omlaag gaan mocht de ruimte er zijn. Vorig jaar hebben we de 20 meterband laten vervallen maar omdat we weten dat er minstens één amateur dit jaar weer een stuk dieper Europa intrekt staat deze er nu weer bij.

Wat we uiteraard niet doen is op de website vermelden wie er wanneer er op uit trekt. Dus, als je op vakantie gaat en je neemt je radiospulleboel mee, laat het je mede-amateurs (bijv. via email) weten zodat zij op de bekende tijden QRV kunnen zijn. En vergeet dit skedlijstje niet mee te nemen…hi!

Een prettige en zo mogelijk radio-actieve vakantie gewenst!

SKED Gegevens
Tijd Frequentie
20:00 – 20:15 LT 7.136 MHz  +/- QRM
20:15 – 20:30 LT 3.636 MHz  +/- QRM
20:30 – 20:45 LT 14.136 MHz +/- QRM

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *