Vossenjacht seizoen 2017 gaat beginnen

Na weer een paar succesvolle seizoenen met 80m vossenjachten kan het natuurlijk niet uitblijven: ook in 2017 zal de vierde woensdag van de maanden april t/m september in het teken staan van een vossenjacht.

Zoals gewoonlijk is het jachtgebied het eiland Walcheren ten westen van het kanaal. De deelnemers zullen om beurten weer een keer vos spelen. Waarschijnlijk zullen we dit jaar ook een keer ten oosten van het kanaal gaan jagen, maar dat wordt dan ruim van tevoren aangegeven.

Evenals de twee voorgaande jaren gaan we puur voor de fun, er zal geen competitie-element aan de jachten worden verbonden. Alle aandacht kan dan ook uitgaan naar de kwaliteit van de peilingen, er hoeft niet gehaast te worden.

Kaarten voor de peilingen zijn te verkrijgen in de clubshack van VRZA-ZWN en op het eindpunt bij de vos. Als je door je voorraad heen bent geef dan een seintje aan Karin PD0KM. Zij zal zorgen voor een aantal nieuwe kaarten.

Het is gezellig om als team op jacht te gaan maar ook als je geen jaag-partner hebt ben je natuurlijk van harte welkom.

Geen peilontvanger? Geen probleem!

Wil je een keer mee doen maar bezit je zelf geen 80 meter vossenjacht ontvanger dan kun je die bij de verschillende afdelingen lenen. Een seintje naar Dan PA1FZH of Jeroen PE1MWB is genoeg. Je kunt met hun een afspraak maken om er één te komen halen en eventueel nog wat instructies te krijgen. Is het een eerste keer dat je gaat jagen en wil je graag met een meer ervaren jager mee op pad gaan neem dan contact op met Karin PD0KM en zij zal voor je op zoek gaan naar een teamgenoot voor die keer.

Het is erg fijn om vooraf te laten weten dat je mee jaagt. Je kunt dit doen door je op de bewuste woensdagavond vanaf 19.00 uur in te melden bij PI4ZWN op 145.225 MHz. Beschik je nog niet over een licentie maar wil je wel mee doen bel dan voor 18.45 uur naar Karin PD0KM (0113-853801) of mail haar voor 18.00 uur. We wachten samen bij de vos tot iedereen aanwezig is.

De vos gaat om 19.30 uur voor het eerst de lucht in en zal dan 5 minuten te horen zijn. Na 10 minuten stilte is hij weer te horen. Dit herhaalt zich elk kwartier. Is om 20.30 uur nog niet iedereen die zich had ingemeld bij de vos aangekomen dan gaat de zender constant aan. Mocht om 21.00 uur nog iemand niet zijn aangekomen dan wordt deze persoon, indien mogelijk, binnengepraat.

Bij de vos is er als beloning altijd een lekkere bak koffie of thee met koek. Graag tot ziens bij de vos!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..