Verslagen

WAP contest onder stralende zon

Ieder jaar doet het clubstation van onze afdeling, PI4ZWN, mee aan de Worked All Provinces contest. De crew van het afdelingsstation vindt dat eigenlijk een verplichting aangezien het een door onze eigen VRZA georganiseerde contest is! En als dan de voorzitter van de afdeling tegenwoordig ook nog de VRZA contestmanager is, dan begrijp je dat alles in het werk moet worden gesteld om goed voor de dag te komen…

Robert PA3GEO en Wijnand PA3HFJ, zeg maar de “operators van dienst”, hadden besloten om bij mooi weer een portable station op te zetten. En zo geschiedde want de vooruitzichten waren uitstekend. Plaats van handeling werd het dagrecreatieterrein “Oranjeplaat” aan het Veerse Meer, een stek waar tijdens het goed weer seizoen in de weekenden vaak zendamateurs te vinden zijn.

Stationsopzet

De opzet van het station is bekend van eerdere activiteiten; op de 10 meter hoge uitschuifmast achter op de Land Rover Defender van Wijnand PA3HFJ en Karin PA2KM werden de 2m/70cm combibeam en de verticale X-200, eveneens voor 2m en 70cm, geplaatst. Daarnaast werden er voor 6 en 4 meter twee eindgevoede draadantennes in de mast gehesen. De antennes zijn gebouwd door Wijnand, de 4 meter versie zelfs nog op de avond voor de contest.

Wijnand nam met zijn Icom IC-7100 achterin de Land Rover de 2m en 70cm banden voor zijn rekening terwijl Robert zich daarnaast posteerde met ook een Icom IC-7100 om de 4 en 6 meter banden te bedienen. Het station was ruim op tijd opgebouwd en vol goede moed starten zij om 16 uur lokale tijd met de contest.

Geen condities

Helaas bleven de zo vurig verlangde condities uit en werd het lastig om verbindingen buiten de provincie te maken. Op 4 en 6 meter was voor Robert helaas weinig te beleven, slechts één uitschieter op 6m liet zich noteren, waar ook nog eens hard voor gewerkt moest worden in CW: EM3U in KN59BT. Daarnaast nog één station buiten Zeeland en enkele lokale stations, het hield niet over.

Op 2m en 70cm was de animo wel iets groter maar ook daar viel de uiteindelijke vangst toch behoorlijk tegen door het compleet uitblijven van condities. Het waren dus vooral lokale stations die in het log bijgeschreven werden. Maar de operators hebben zich toch prima vermaakt want o.a. Dan PA1FZH hield de mannen gezelschap en er kwam ook nog het nodige bezoek langs, waarbij overigens de corona-maatregelen steeds in acht werden genomen. En ’s avonds werd vanuit het nabijgelegen Lewedorp een maaltijd aangevoerd en samen met alle aanwezige lekkernijen kwamen we bepaald niet om van de honger. Volgend jaar dus gewoon weer de volgende editie met PI4ZWN, al dan niet portable!

De foto’s van deze activiteit zijn te zien in ons Fotoboek.

Wijnand PA3HFJ toont de zelfgebouwde 4 en 6 meter eindgevoede draadantennes.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *