Gebruik en beheer van apparatuur en materiaal

Het clublokaal is er niet alleen voor reguliere activiteiten. De ruimte is ook op andere tijden beschikbaar. Leden van de afdeling ZWN kunnen met één van de bestuursleden de ruimte bespreken en een sleutel lenen. Ze zijn dan wel verantwoordelijk voor het net gebruik van de ruimte en de inventaris en rekenen af wat er wordt genuttigd.

Het clublokaal is ook door derden voor radiozendamateurisme gerelateerde doelen te bespreken. Het is dan wel nodig dat één van onze afdelingsleden toezicht houdt. Afgezien van wat wordt genuttigd, wordt er per aanwezige persoon een bijdrage van één euro per dagdeel verlangt. Daarvoor krijgt men wel koffie en/of thee gratis geserveerd. Het protocol voor gebruik van de ruimte hangt op in het clublokaal en ook het bestuur kan je informeren.

De zendinstallatie in het clublokaal heeft zenders en antennes voor een groot deel van de amateurbanden. Alleen als de installatie wordt gebruikt worden de antennes aangekoppeld. Ook kun je eigen apparatuur en/of antennes meenemen en aansluiten. De regel is dat je alleen gebruik maakt van faciliteiten als je daar toe voldoende kennis hebt en zo nodig een amateur-licentie of onder begeleiding van een amateur met licentie werkt. De installatie mag worden gebruikt onder PI4ZWN met in achtneming van de voorwaarden die de overheid hier aan stelt.

In het clublokaal staat nog meer apparatuur. Zoals voedingen, gereedschap en meetapparatuur. Materiaal en apparatuur wordt in principe niet uitgeleend voor thuisgebruik. Uitlenen voor afdelings-activiteiten kan wel. Overleg en toestemming krijgen kun je van de materiaalbeheerder.

De VRZA ZWN mag zich gelukkig prijzen met grote inzet van een aantal leden. Soms door bijdragen van materiaal en soms door werk te verzetten. Nu heeft iedereen zo zijn eigen ideeën en daarom is er een materiaalbeheerder om een en ander op elkaar af te stemmen. Laat dus niet zomaar iets achter en ga niet zomaar iets aanpassen.

Soms zijn er projecten die verlangen dat er enige tijd materiaal en/of apparatuur in de weg blijft staan. Ook dan moeten we plannen. Het is dus niet dat het niet kan, maar andere activiteiten moeten ook kunnen.