PI4ZWN – Afdelingscall – Special Events

Op deze pagina vermelden wij de special events die onder de reguliere afdelingscall worden uitgevoerd, zoals de Molendag. Indien van toepassing is ook het bijbehorende online logboek hier in te zien.

Molendag 2023 – Heinkenszand

Op zaterdag 13 mei 2023 is het Nationale Molendag. Al vele jaren trekken zendamateurs op die dag naar molens toe om vanaf die locatie verbindingen te maken.

Ook wij, de zendamateurs van PI4ZWN, hebben een aantal jaar geleden het initiatief genomen om een molen te gaan activeren.

De 5 Gebroeders

In het begin was dat de Oranjemolen op de groene boulevard in Vlissingen maar dit jaar zullen we de molen “de 5 gebroeders” in Heinkenszand gaan activeren. De molen is gebouwd in 1851 en het is een ronde stenen stellingmolen. Hij wordt nog steeds gebruikt als korenmolen.

Om 8:30 uur verzamelen een aantal amateurs zich bij de molen om de antennes op te bouwen en we hopen dan om 9:30 uur de ether in te kunnen gaan. We zullen tot ongeveer 17:00 uur actief zijn. We zullen te horen zijn op HF en VHF maar zoals normaal hebben we geen vaste banden of frequenties behalve dan op 2 meter waar we 145.225 MHz bij hebben staan.

Bezoekers zijn welkom. Er is een horecagedeelte aanwezig waar tegen betaling een kop koffie of thee gedronken kan worden en een broodje of iets anders besteld kan worden. Je kunt er ook in het winkeltje diverse meelsoorten kopen en wat andere lekkernijen.

Je kunt ons vinden op de parkeerplaats bij de molen langs het Sloepad. Het adres van de molen is Slaakweg 1, 4451 RB Heinkenszand maar aan die kant is geen parkeermogelijkheid. De molen is die dag natuurlijk te bezichtigen.

Meer informatie

Meer informatie over de molen is te vinden op https://www.molendatabase.nl/nederland/molen.php?nummer=1293 en hun eigen site http://www.de5gebroeders.nl/

We loggen tijdens onze events vaak live in een online logboek. Het logboek is hier te bekijken. Na afloop van een event worden er speciale QSL-kaarten verstuurd.