Leesmap

In de jaren zeventig was er al een leesmap met bladen die betrekking hebben op het radiozendamateurisme. Die leesmap functioneert nog steeds en bevat naast HAM-bladen ook wel eens Computer tijdschriften en vaak zit er ook een CD-rom, DVD-rom of USB-geheugen in met gedigitaliseerd werk en/of programma’s.

In principe worden de kosten door de deelnemers zelf opgebracht. Maar tot op heden is door materiële bijdragen de leesmap nog altijd kosteloos rond gegaan.

De deelnemers krijgen 4 dagen de tijd. Dat lijkt kort, maar in de praktijk is gebleken dat 7 dagen te lang is. Met die tijd wordt het lezen/kopiëren uitgesteld en gaat het juist langer dan een week duren. Bij 10 deelnemers is de leesmap dan meer dan 10 weken onderweg!

De leesmap wordt door haar deelnemers zelf bezorgd. Leden van de VRZA ZWN, VERON Vlissingen en Walcheren kunnen zich inschrijven als deelnemer en men is dan gebonden aan een reglement.

Als je een lid kent die de leesmap leest, kun je misschien die leesmap een keer inzien. Daar zit ook een exemplaar van het reglement in.

Verdere informatie: Jeroen PE1MWB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *