PA75SODS – Special Call

Rondom de activiteiten van de herdenking van de in 2019 75 jaar geleden gehouden Slag om de Schelde is de speciale callsign PA75SODS aangevraagd en gekregen.

Behalve tijdens de herdenking zelf op 31 augustus is het ook de bedoeling dat in de periode van 4 weken hierom heen (26 augustus t/m 22 september) zoveel mogelijk verbindingen onder deze call gemaakt worden. Dit kan zowel op HF als VHF/UHF, in FM, SSB, CW en digitaal etc.

Rooster van Operators

Uiteraard willen we zoveel mogelijk amateurs de kans geven om PA75SODS te activeren. Daarom is er een rooster opgesteld waarin iedereen kan laten aangeven wanneer hij of zij verbindingen wil gaan maken. Leg jouw gewenste “slot” vast via een berichtje aan .

>>>> Bekijk hier het rooster van operators

Digitaal Logboek

Om alle met PA75SODS gemaakte QSO’s centraal te kunnen loggen wordt er gebruik gemaakt van een digitaal logboek op onze website. Dit moet o.a. het leven van onze clubcall-manager een stuk dragelijker maken. Het programma ondersteund het live invoeren van de QSO’s tijdens het werken van de stations alsook het achteraf invoeren van een papieren log. Het gebruik van dit logboek is tijdens een eerdere activiteit goed bevallen en  wordt daarom nu wederom ingezet.

>>>> Ga hier naar het online logboek van PA75SODS

QSL kaart

Uiteraard worden de verbindingen die gemaakt zijn met PA75SODS beloond met een speciale QSL kaart. Deze wordt na afloop van de periode via het Dutch QSL-bureau verstuurd.