Verslagen

25e Antennemeetdag beleeft natte editie

Al heel wat jaren wordt er jaarlijks op het recreatieterrein Oranjeplaat aan het eind van de zomer een antennemeetdag georganiseerd. Maar zo’n natte uitvoering als die van 30 augustus j.l. kunnen de organisatoren zich echter niet heugen! De kwartiermaker van dienst – Dan PA1FZH – had omstreeks 9 uur zijn luifel nog niet aan de Land Rover bevestigd of de regen kwam letterlijk met bakken uit de hemel zetten.

Wijnand PA3HFJ, die niet lang daarna arriveerde, kwam aan het opzetten van zijn luifel niet eens meer toe, zo ging het tekeer. En die regen bleef ook lang doorgaan, eigenlijk de gehele ochtend. Het zal een ieder dan ook niet verbazen dat van het meten aan antennes die dag niet zoveel meer terecht is gekomen, de omstandigheden waren er gewoon niet naar.

Plek des onheils

Des te meer verbazingwekkend mag het heten dat er toch nog behoorlijk wat enthousiaste amateurs de stoute schoenen aantrokken en naar de plek des onheils afreisden. Zo had Menno PD1ML zijn laatste aanwinst meegenomen in de vorm van een kleine polyester caravan, die een combinatie vormde met zijn onlangs tot “pickup” verbouwde Land Rover Defender. Hij wist zelfs een antennemastje met HF-antenne op te zetten om in de caravan wat op de kortegolf te kunnen luisteren. Jawel, zo valt dan toch nog het woord antenne, hi.

Helemaal uit het noorden van Zuid-Holland kwam Arno PE1FYF naar de Oranjeplaat gereden. Een aantal van met name de VRZA-ZWN leden kennen hem nog uit de tijd dat er door een groep amateurs met familie in de herfstvakantie gebivakkeerd werd op camping Fuussekaul in Heiderscheid, Luxemburg. Arno kwam met een missie, n.l. het ophalen van een aangekochte oscilloscoop. Uiteraard volgde er een geanimeerd onderling QSO, waarvoor Jeroen PE1MWB en XYL Ina ook nog opgetrommeld werden.

Op afspraak
Junk

Ook “op afspraak” kwamen Maarten PA0MHE en Willy PA0TWF vanuit wat wij “de overkant” plegen te noemen. Dan had een aantal dozen junk (het klinkt wat minderwaardig maar zo is dat zeker niet bedoeld) meegenomen, en voor Willy was er wat bruikbaar materiaal voor het GHz bereik. Een signaalgenerator voor 10 GHz en een heuse Bolo wattmeter gingen naar Maarten. Diverse antennes en 2 handscanners vonden hun weg naar enthousiaste scannerluisteraars, en een paar hele mooie Motorola tafelmicrofoons sieren nu weer een ander bureaublad, samen met 2 Motorola MC2100 sets. De junk die niet van eigenaar verwisselde is aan de ZWN junkbox gedoneerd.

En er kwamen nog meer amateurs een kijkje nemen toen het uiteindelijk wat opdroogde, bijv. Cor PE1PTQ met XYL Jolande. Martin PE9TIG daarentegen maakte de “natte periode” mee, alsmede Robert PA3GEO en ook Michel PD4AVO vereerde de Oranjeplaat met een bezoek. Menno en Cor maakten nog een HF verbinding met Frank, PE1EWR waardoor het WAL-afdelingsklassement weer een punt hoger kwam te staan.

Al met al werd het dus toch nog vrij druk, gezien de omstandigheden. En heb je alsnog een antenne die aan de tand gevoeld moet worden? Als het weer een beetje meezit zullen de vaste bezoekers van de Oranjeplaat nog menig zondag daar te vinden zijn, dus als je contact legt met één van hen (vaak te herkennen aan een specifiek voertuig) dan valt er vast iets te regelen. Want wachten op de volgende antennemeetdag, dat willen we niemand aandoen…

Er zijn nog wat foto’s geschoten die in het Fotoboek zijn te bewonderen.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Een gedachte over “25e Antennemeetdag beleeft natte editie

  • Inderdaad een zeer natte dag was het.
    Bedankt voor het verslagje.

    73 Robert

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *