Antennemeetdag editie 2019

Zoals de traditie dit voorschrijft, houden we op de laatste zondag van augustus onze Antenemeetdag op Oranjeplaat. Dit betekent dus dat we op zondag 25 augustus weer alle antennes, masten, coaxkabels, SWR meters, Analysers (RigExpert, MFJ en VA-5) meenemen.

Antennes vergelijken doen we al jaren en niet alleen op de antennemeetdag. Wat deze dag zo speciaal maakt, is dat we ons helemaal kunnen voorbereiden op het opbouwen van het Special Event station PA75SODS wat het weekend erna operationeel zal zijn vanuit Vlissingen (zie hiervoor de info elders op deze website).

Experimenteren met antennes

Radio amateurs experimenteren altijd graag met antennes maar voor alles is een tijd en een plaats. Dit betekent dat we op 25 augustus de antennes, masten en coaxkabels die we op 31 augustus gaan gebruiken, uitvoerig kunnen testen en eventueel kunnen repareren of afregelen (ja: ook een soldeerbout, multimeter, krimpkous en losse snoertjes zijn aanwezig).

Op 31 augustus is het dan een kwestie van “plug and play” en we zijn operationeel op HF en V-UHF. Tevens is dit een goede oefening voor het Special Event station wat op 26 oktober vanaf het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp actief zal zijn.

Standaard meetwerk

Naast bovengenoemde activiteiten is er uiteraard ook ruimte voor het “standaard meetwerk”. Er zullen sets en referentieantennes aanwezig zijn vanaf 160 – 0,7 meter. Wil je ook iets doen op 23 en 13 cm, dan kan dat ook maar laat het dan op voorhand weten, dan nemen we extra transverters, SWR meters en referentie antennes mee.

Voor ontvangst vergelijkingen zal er ook een exemplaar van de befaamde PA0RDT miniwhip antenne opgesteld worden. Ervaar zelf de werking van deze antenne in het gebied van 10 kHz – 30 MHz en luister naar de signaal-ruis verhouding. Een lange golf converter is ook aanwezig.

Iedereen is van harte welkom. Wat neem je mee?

  • Je te meten cq te vergelijken antenne
  • Indien mogelijk je eigen set en kabel (maar wij hebben ook sets en kabels)
  • Stoeltje
  • Mok
  • WAT tarief

Graag zien we je op zondag 25 augustus vanaf 09:00 op Oranjeplaat. We zijn QRV op 145.225 MHz.

73 namens het Walcheren Antenne Team.

Overzicht van een eerdere editie van de Antennemeetdag

pa1fzh

Dan PA1FZH is voorzitter van de afdeling Walcheren van onze zustervereniging Veron en organiseert mede veel activiteiten voor de gezamenlijke afdelingen op Walcheren. Tevens is Dan actief voor DRCO en één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *