BMA-contest: 2 x prijs!

Vorig jaar deed ik in september mee aan de BMA-contest. Dit is een Belgische contest die is verbonden aan het “Belgium Mill Award”, een contest waarbij diverse molens in België worden geactiveerd. De contest kent een aantal categoriën voor zowel 80 meter als de 2 meter band, en ook aan de buitenlanders is gedacht.

In 2011 was ik ook al van de partij en won toen zelfs de “buitenlandse categorie” voor VHF. Samen met XYL Karin PD0KM ben ik toen naar Kortrijk afgereisd om de trofee tijdens de nieuwjaarsreceptie op te halen in de clublocatie (in de brandweerkazerne) van de plaatselijke UBA-afdeling.

Bij de editie 2012 viel ik zelfs dubbel in de prijzen; zowel voor 80m als 2m werd ik tot buitenlandse winnaar verklaard. En opnieuw volgde een uitnodiging om de bijbehorende trofeeën persoonlijk in ontvangst te komen nemen. Deze keer vond deze happening plaats in het laatste weekend van juni ofwel de start van ons zomerverlof en dus werd de eerste bestemming van onze vakantie “automatisch” België.

.

Prijsuitreiking

OutrijveDe prijsuitreiking vond plaats in een voor deze contest zeer toepasselijke omgeving, n.l. de Tombeelmolen te Outrijve, vlak bij de plaats Avelgem. De camper werd voor deze gelegenheid een dag eerder de nabijgelegen Kluisberg opgestuurd, voor insiders wellicht bekend als een doorkomstplaats in de Ronde van Vlaanderen, zodat we ons op de fiets naar de molen zouden kunnen begeven.

Locatie prijsuitreikingEn zo kon het dus gebeuren dat wij op zondag 30 juni na een gezellig samenzijn met twee Delftsblauwe molentjes weer op de fiets konden stappen. Het was in ieder geval weer een leuke ervaring en een leuk begin van onze zomervakantie. Vanaf de 141 meter hoge Kluisberg heb ik mij ’s avonds zelfs nog in kunnen melden in de Technoronde, en ook de 2m Dutch Activity Contest werd de dinsdagavond daarop vanaf de Kluisberg “afgewerkt”, hoewel de resultaten door de regen nogal tegenvielen.

De Tombeelmolen in OutrijveDit jaar vind de BMA-contest plaats op zondag 15 september tussen 8 en 12 uur lokale tijd. Hoewel ik mij nu niet meer kan verbeteren ben ik toch weer van plan om mee te doen…hi!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *