Regio 44

Lezing “Sporen van de koude oorlog in Zeeland”

Van de tweede wereldoorlog is veel bekend en iedereen weet wel ergens in Zeeland een bunker aan te wijzen. Wat veel minder bekend is, is de koude oorlog. Deze duurde van 1946 – 1991 en door de gehele provincie zijn in die 45 jaar veel objecten gebouwd. Niet echt in het geheim maar ook zeker (in de meeste gevallen dan toch) niet opvallend.

Vandaag de dag zijn er nog steeds veel objecten waar je gewoon langs kunt lopen. Dan, PA1FZH neemt je mee in de achtergronden; wat was het, wat deed het en hoe zag het er aan de binnenkant uit? Gezien het grote aantal objecten wat nog in Zeeland aanwezig is, gaan we er niet te diep op in maar een vervolglezing kan natuurlijk altijd.

Graag zien we je op woensdagavond 8 november bij VERON Walcheren in de Brede School, Johan van Reigersbergstraat 2 in Middelburg Zuid (tegenover de Lidl) of op donderdagavond 23 november bij VERON Zeeuws Vlaanderen in het scouting gebouw “De Vier Ambachten”, Sportlaan 4 in Axel.

pa1fzh

Dan PA1FZH is voorzitter van de afdeling Walcheren van onze zustervereniging Veron en organiseert mede veel activiteiten voor de gezamenlijke afdelingen op Walcheren. Tevens is Dan actief voor DRCO.

2 gedachten over “Lezing “Sporen van de koude oorlog in Zeeland”

 • PD5BS - Bill

  Het was een uitermate leerzame en onderhoudende lezing zoals we van Dan gewend zijn.

  Bedankt Dan!

  Beantwoorden
 • Welzijn Erasmuspark

  Beste,

  Met veel interesse las ik over de lezing ‘Sporen van de koude oorlog in Zeeland’.
  Zou u er eventueel voor openstaan deze lezing nogmaals te verzorgen maar dan voor de senioren in woonzorgcentrum Erasmuspark in Goes?

  Ik hoor graag van u!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *