OO Techniek regiofinale

OO Techniek is een praktische technologiewedstrijd voor leerlingen van de basisschool. De deelnemers, in teams van 4 personen, komen op een speelse en bijzonder stimulerende manier in aanraking met de wereld van techniek en wetenschap, in de hoop dat ze later een studie in die richting willen gaan doen

Op 4 april wordt de regiofinale van de techniekwedstrijd OO Techniek (voorheen: Techniek Toernooi) in Vlissingen in het Technum gehouden.

De jury neemt een kijkje

Tijdens de finale presenteren de leerlingen van de winnende schoolteams hun bouwwerk voor de regionale jury. Daarnaast hebben de leerlingen tijd om van 13:00 uur tot 15:15 uur randactiviteiten te doen. Aan ons in gevraagd om een paar activiteiten te verzorgen aangezien het thema dit jaar communicatie is. De organisatie wil de kinderen op deze manier graag kennis laten maken met onze hobby en de noodzaak ervan als indien de stroom uitvalt bij een ramp.

Medewerkers gezocht

We hebben al 2 amateurs, Jeroen PE1MWB en Dan PA1FZH, bereid gevonden om op deze donderdag hun medewerking te verlenen. Maar het zou erg fijn zijn als er nog zeker 2 personen bij kunnen zijn. Om 11:00 uur start de briefing waarna er opgebouwd kan worden. Om 12:15 uur wordt er een lunch verzorgd en na het beëindigen van het programma om 15:15 uur volgt er een show en een prijsuitreiking waarna alles afgebouwd en opgeruimd kan worden. We verwachten dat om 17:00 uur iedereen weer naar huis zal zijn.

Alle hulp is welkom!

Signaalzoeker

De activiteiten die wij willen organiseren zijn: Met behulp van een signaalzoeker door het gebouw heen mini-vosjes opsporen en vanuit twee verschillende ruimtes het spel zeeslag spelen met behulp van spraak of morse.

Natuurlijk kan er – afhankelijk van het aantal medewerkende amateurs – ook een opstelling aanwezig zijn zoals die in de meeste shacks te vinden is waarbij we ook kunnen demonstreren wat je met de radio kunt ontvangen in beeld, cw, spraak of digitaal. Op deze manier kunnen de kinderen spelenderwijs kennis maken met onze hobby.

Als je interesse hebt om mee te helpen dan kun je dit melden via . Dat kan uiteraard ook als je eerst nog wat meer wilt weten. Alle hulp is welkom!

OO Techniek: https://ootechniek.nl

Technum: https://www.technum.nl/route-en-contact

pa2km

Karin PA2KM (voorheen PD0KM) is de voorzitter van de afdeling ZWN en betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Daarnaast is ze namens het DQB ook de QSL-manager voor Regio 44 en de landelijke Contestmanager van de VRZA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *