Verslagen

PACC 2020: meer QSO’s

Zaterdagochtend 8 februari 2020. De klok slaat half elf als enkele regendruppels ook over de Binnenhaven van Vlissingen vallen. Robert PA3GEO, René PA3CKP, Cor PE1PTQ en Michel PD4AVO lopen (georganiseerd) door elkaar heen. Het lijkt alsof er van te voren is getraind. 

Het is weer tijd voor de opbouw van de te gebruiken langdraad antenne voor de jaarlijkse PACC Contest. Omdat de opbouwploeg al enkele jaren ervaring heeft weet iedereen zijn taak. Michel loopt de coaxkabel uit, Robert de antennedraad. René klimt alvast het dak op. Kijkend of de route van de te bevestigen antenne nog steeds veilig te betreden is. Cor biedt het ondersteunend materiaal zoals het handige zakmes. Dit om het touw op maat te knippen want de draadantenne zal toch op twee punten bevestigd moeten worden…. Ook nu vliegen de blokken hout weer door de lucht om de uiteinden van de draadantenne op de juiste plaats te krijgen. Dat lukt ook nu weer!

René PA3CKP en Robert PA3GEO in actie.
Atletische amateurs

De foto’s in het fotoboek laten zien dat de atletische amateurs gemak hebben van hun wekelijkse sportactiviteiten. Zowat afgetraind lopen zij niet weg voor een klusje hier en daar. Hierna loopt de koffie lekker door, en snijd het mes de door Robert meegenomen tulband. De kop is eraf, de werkzaamheden buiten zijn voltooid. Binnen in de shack staat de verwarming inmiddels op 20 graden. De computer met het speciale logprogramma start snel op. Dit was reeds eerder deze week voorbereid door Wijnand PA3HFJ. 

De Kenwood TS-850S is inmiddels aangesloten op de HF antenne. De eerste signalen komen uit de luidspreker. Het ziet er goed uit, mooie afstanden zijn inmiddels waarneembaar. René en Michel verlaten de locatie om voor de crew nog wat boodschappen te doen. Nadat iedereen zijn koffie en lunch heeft kunnen nuttigen start PI4WAL om stipt 13.00 uur lokale tijd met het roepen naar andere stations. Wij geven als station 59 ZL (Zulu Lima) wat staat voor de provincie Zeeland. 

Gedurende de eerste vier uur lossen de aanwezige amateurs elkaar om beurten af om verbindingen te maken en/of de verbindingen te loggen. Er werden zowel in phone (SSB) als in cw QSO’s gemaakt. Naast de eerder genoemde amateurs neemt ook Menno PC4C plaats achter de transceiver. Hij was al eerder deze dag op bezoek geweest bij de activiteiten van de radiozendamateurs van VRZA, VERON en DRCO in het watersnoodmuseum en bezoekt daarna al jaren trouw de locatie van de PACC Contest in Vlissingen. Ook Bert PD1LBG nam plaats achter de microfoon. Samen met Robert maakte Bert zijn eerste verbindingen met andere zendamateurs tijdens de PACC Contest. 

De traktatie van Michel PD4AVO smaakte prima!

Voor Michel PD4AVO was het zijn 25e achtereenvolgende keer dat hij meedeed met de PACC Contest. Daarom was er voor iedereen gebak in de koelkast te vinden. Dit jaar zal het 25e vaantje worden ontvangen. Begin jaren negentig was PI4WAL in de ether vanuit Kazan de Wolfgroep aan het Meiveld in Middelburg, toen nog met de HF beam welke bruikbaar was voor meerdere banden. Nu zit de crew alweer jaren in de locatie van de VRZA afdeling Zuid West Nederland, welke tegenover het busstation van de HZ is te vinden. Erg handig want Huib PD0RLX kwam als bezoeker met de bus naar de PACC Contest. Ook hij genoot van de koffie, het gebak en de leuke verbindingen die werden gemaakt.

Rond de avond vond de wisseling plaats. Enkele amateurs gingen naar huis of moesten nog gaan werken. Marcel PA2MKV en Robert PA3GEO gingen na het diner aan de slag. Zij bleven actief met PI4WAL tot dat de meeste aanwezige stations waren gewerkt. Daarna sloot PI4WAL voor enkele uren de deuren om zondag weer met een frisse ploeg amateurs aan de slag te kunnen gaan.

Karin PA2KM werkte weer heel wat stations.

Zondag 

Op zondagochtend waren Wijnand PA3HFJ en Karin PA2KM in Vlissingen aanwezig om verbindingen te maken met PI4WAL. Na het aansluiten van de Yeasu FT-991 op de coax begonnen de signalen al weer binnen te stromen. Na even een rondje gedraaid te hebben over de 80 meter band om nieuwe stations te werken zocht Karin PA2KM al snel een leeg plekkie en ging aan het roepen. Toen daar wat minder activiteit was zijn ze nog even op de 40 meter band en de 20 meter band gaan werken. Tussendoor konden ook zij nog genieten van een stukje van de traktatie van Michel PD4AVO. Na een eindsprint op de 20 meter band doordat Robert PA3GEO ons vanuit huis op het cluster had gemeld werd op 13.00 uur lokale tijd het log afgesloten met een totaal van 286 verbindingen.

Gedurende het gehele weekend zijn met deze 286 verbindingen, 24596 punten behaald voor PI4WAL.

Het was weer een erg leuk én gezellig weekend waar we met de aanwezige operators én bezoekers een mooi aantal verbindingen hebben kunnen maken!

Namens Robert PA3GEO iedereen dank voor zijn of haar medewerking.

Dit verslag is een co-productie van Karin PA2KM & Michel PD4AVO. De foto’s van deze activiteit zijn in het Fotoboek te bewonderen.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *