PB6BB voor vierde jaar op rij actief

Op zaterdag 11 september 2021 wordt de BB-bunker in de duinen van Westenschouwen weer geactiveerd in het kader van de Open Monumentendag. Eerder gebeurde dat al in de afgelopen drie jaren. Ook deze keer wordt het Flora-Fauna gebied “Kop van Schouwen” (PAFF-0113) in de lucht wordt gebracht.

Het verhaal van de door Dan PA1FZH beheerde schuilplaats van de toenmalige Bescherming Bevolking zal inmiddels wel bekend zijn maar is voor de liefhebbers hier nog eens na te lezen. Normaal gezien zou het bunkertje tijdens de activiteiten geopend zijn voor rondleidingen maar gezien de kleine afmetingen wordt daar helaas ook dit jaar om begrijpelijke redenen van afgezien.

Special Event station

Maar wel wordt er weer een station opgebouwd in en rond de Land Rovers van Dan PA1FZH en Wijnand PA3HFJ. Het Special Event Station wordt onder de call PB6BB actief op de HF-banden alsmede de 2 meterband. Naast Dan en Wijnand zullen Robert PA3GEO en Karin PA2KM achter de microfoon en/of seinsleutel plaatsnemen. Naar verwachting komt het station rond 10 uur plaatselijke tijd in de lucht en zal men rond 16 uur weer gaan afbreken.

Ook deze keer wordt het Flora-Fauna gebied “Kop van Schouwen” (PAFF-0113) in de lucht gebracht.

Dat de locatie van het station op IOTA eiland EU-146 ligt is natuurlijk algemeen bekend (onder radio-amateurs althans). Maar de Kop van Schouwen is ook een natuurgebied dat in het Flora-Fauna programma bekend is als PAFF-0113. De activatie is op de bijbehorende website gepubliceerd dus wellicht levert dit de operators nog een Pile-up op…

Zoals bij eerdere special events zullen we de QSO’s weer live loggen, je kunt dus na afloop van je QSO met PB6BB meteen nagaan of je “in the log” staat! Uiteraard wordt je verbinding beloond met een speciale QSL-kaart. Wil je een sked afspreken, app dan een van de deelnemende operators. Naar verwachting zullen er meerdere forten of bunkers geactiveerd worden, zo zal bijv. Fort Buitensluis door de crew van PI4CG wederom te werken zijn.

Open Monumentendag

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *