Portable of veldwerk

In de categorie “Lezers Schrijven” hierbij een berichtje van Rolf PA3GFW.

Wie wel eens aan veldwerk doet weet dat je geen materialen hoeft te gebruiken die een eeuwigheid meegaan. Zo heb ik hier een oplossinkje om aan een hengel te voorzien van een aantal bevestigpunten voor de tuidraden.

Bijna alle voorraaddozen voor melk en frisdranken hebben een schroefdop met daaronder nog een afsluiting die je eruit moet trekken om bij de inhoud te komen. Wel drie van deze afsluitlipjes met ring doen het werk. Maak in het afsluitvlakje twee gaatjes waar een tie-wrapje doorheen gestoken kan worden. Wanneer je het nodig hebt wikkel je de tie-wrap om de mast  en trekt hem aan. Verdeel de lusjes gelijkelijk over de omtrek en klaar is Kees.

Zo bereid ik me alvast voor op een MFJ telescoop hengel voor mijn Popovic. Ja in mijn vorig vraagje om een oplossing voor een vertikaal duoband antenneke kreeg ik een aantal heel praktische oplossingen waarvan ik uiteindelijk gezwicht ben voor de Popovic oplossing van Wim PA0JAW.

Bij deze weer mijn beste 73 Rolf PA3GFW

T  0118461751

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *