Afdelingsnieuws

Seizoen Open Radio Huis begonnen

Komende zaterdag 7 oktober is er alweer de tweede editie van het Open Radio Huis seizoen 2023-2024. We gaan o.a. wat soldeerprojecten opstarten, ook gaan we buiten experimenteren met mastjes en antennes. 

De locatie aan de Binnenhaven in Vlissingen is dé plek om te experimenteren daar waar thuis (te) weinig ruimte is. Hier kun je wat makkelijker experimenteren met (zelfbouw)antennes, het inbouwen van apparatuur in voer- en vaartuigen, het maken van soldeerprojecten, onderling QSO, programmeren van luister- en zendapparatuur etc. Het is ook dé locatie voor zij die op woensdagen verhinderd zijn om naar de club te komen. Toegang voor iedereen!  

Iedereen welkom!

Net als voorgaande edities is het Open Radio Huis toegankelijk voor iedereen: belangstellenden in de radiohobby (luisteren, zenden, solderen, zelfbouw, scanner luisteren etc.) en andere geïnteresseerden. Het is ook de ideale plek voor belangstellenden om eens kennis te maken met het radiospectrum, en wat de radiohobby zoal kan bieden. 

Handig om te weten: we zijn er zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur, koffie en thee is gratis, inhoud koelkast 1 euro per flesje/blik. We lunchen om 12.30 uur ons zelf meegenomen lunchpakket en/of het broodje van ’t Smoske (om de hoek). 

Neem vooral ook je eigen spullen mee om lekker mee te experimenteren of om de aanwezigen om advies te vragen. Een scanner discone antenne, een dualband VHF/UHF antenne en een FD-4 HF antenne hangen al buiten.  

Heb je een speciaal verzoek ? Laat het ons weten via . Ook als je een thema voor één van de volgende edities wil voorstellen.

Graag tot komende zaterdag!

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *