Regio 44

Start reguliere vossenjachtseizoen

Helaas kon de Familievossenjacht van zaterdagmiddag 6 april niet doorgaan, maar er is kans op revanche want het reguliere jachtseizoen is vanaf deze maand weer geopend! Woensdag 24 april zal de vos zich weer ergens op Walcheren verstoppen, vanaf 19:30 uur zal de vos weer te horen zijn in de 80 meter band.

Zoals we gewend zijn zal de vos steeds 5 minuten te horen zijn en daarna 10 minuten stil. Tijdens die 5 minuten kun je de vos peilen met je vossenjacht ontvanger, de voor-achter bepalen, met je kompas de richting in graden bepalen en natuurlijk je peiling op de kaart zetten. Vervolgens zoek je weer een ander plekje op voor de volgende (kruis)peiling. Vanaf 21:30 uur blijft de vos continu in de lucht.

Koffie of thee met wat lekkers

Bij aankomst bij de vos is er tijdens de reguliere vossenjachten op woensdagavond natuurlijk een lekker bakje koffie of thee en vaak gaat dit vergezeld van iets lekkers. Tot en met september zal elke 4e woensdag van de maand de vos een plekje zoeken en éénmaal zal dit op Zuid-Beveland zijn. Dat zullen we dan tijdig bekend maken.

Inmelden voor de vossenjacht kan vanaf 19:15 uur op 145.225 MHz bij PI4ZWN of vooraf bij Karin PA2KM. Tijdens de vossenjacht houden we zoveel mogelijk radiostilte. Alvast veel plezier toegewenst!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *