TeCo HIT

Wat??? TeCo HIT, wat is dat nu weer?

De HIT is een jaarlijks terugkerend kamp voor scouts in Nederland. Op een aantal plaatsen in Nederland worden al jaren lang tijdens het paasweekend kampen georganiseerd voor en door scouts met een speciaal thema. HIT staat dan ook voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities.

Een van die interessekampen is de TeCo HIT, waarbij TeCo staat voor Techniek en Communicatie. In de folder voor de scouts staat de volgende aankondiging.

Als je altijd al heb willen leren frikandellen elektrocuteren, moet je gewoon een keer naar de TeCoHIT zijn geweest! Als een echte Nutty professor ga je de meest uiteenlopende dingen onderzoeken. Van proef naar proef maar pas op, giftige dampen, ontploffingen en heel veel nerds samen…… gevaarlijke combinatie! DON’T TRY THIS AT HOME!

Techniek in de hoofdrol

Een kamp dus waar techniek de hoofdrol speelt en onze radiohobby is daar ook een deel van.

Onder de leidinggevenden bevind zich een aantal zendamateurs en één daarvan zal zich het paasweekend speciaal bezig houden om samen met de jeugdleden (9 tot 14 jaar) verbindingen te maken op HF en VHF. Een beetje zoals de JOTA dus maar dan voor scouts die zich speciaal opgegeven hebben en ervoor uit het hele land naar ’s Gravenpolder in Zeeland zullen komen om in hun interessegebied super leuke activiteiten te gaan houden.

Ook zullen ze een voorlichting krijgen van leden van de werkgroep Radiotelescoop Camras, zal er gesoldeerd worden, proefjes met magnetrons en spelen met behulp van de portofoon gedaan worden.

We hopen met de special call PA6HIT uit te zullen komen en het zou erg leuk zijn als jullie naar ons uit willen luisteren en een verbinding en een kort praatje met de willen kinderen maken.

Meer info: Karin PD0KM (Scout en Zendamateur)

pa2km

Karin PA2KM (voorheen PD0KM) is de voorzitter van de afdeling ZWN en betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Daarnaast is ze namens het DQB ook de QSL-manager voor Regio 44 en de landelijke Contestmanager van de VRZA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *