Regio 44

(Vossen)jachtseizoen geopend!

Vanaf Koningsdag, woensdag 27 april is het weer zover: het vossenjachtseizoen gaat dan weer van start. Het vossenjagen is één van de weinige activiteiten die we tijdens de coronaperiode meestal wel door konden laten gaan, immers afstand houden was in dit geval niet zo moeilijk, hi!

Vanaf 19:30 uur zal de 80 meter vos, deze keer bemenst door Karin PA2KM en Wijnand PA3HFJ, voor 5 minuten in de lucht komen en daarna 10 minuten stil zijn. Ieder kwartier is de vos dus  5 minuten te horen. Vanaf 20:30 uur zal de vos constant uitzenden totdat iedereen binnen is.

Koffie met lekkers

Zoals te doen gebruikelijk is er bij de vos een bakje koffie of thee met wat lekkers te verkrijgen. Meestal is ook de bak met QSL-kaarten voor Regio 44 wel ter plaatse.

De deelnemers worden verzocht om zich voor de start van de jacht in te melden bij PI4ZWN op 145.225 MHz, zodat we weten wie er mee doet. Ook als je problemen hebt met bijv. de ontvangst van de vos kun je dat via deze frequentie kwijt. In het geval men geen portofoon heeft kan men ook een berichtje naar de mobiele telefoon van Karin PA2KM sturen, bij de meeste vaste deelnemers wel bekend.

Na de april editie is er natuurlijk weer iedere 4e woensdag van de maand een vossenjacht, tot en met september. Het jachtgebied is gewoonlijk op Walcheren ten westen van het kanaal door Walcheren, al proberen we gedurende het seizoen ook altijd een uitstapje naar Zuid-Beveland te maken.

Na het succes van de onlangs gehouden Familievossenjacht hopen we ook nu weer op een goede deelname. Tot ziens bij de vos!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *