Weer veel bekenden op de Vlooienmarkt Rosmalen

Al heel wat jaartjes trekken Karin PD0KM en schrijver dezes, Wijnand PA3HFJ er in maart op uit naar de Radio Vlooienmarkt, eerst in Den Bosch en later Rosmalen. Eigenlijk slaan we zelden een jaar over want het is vanuit onze regio goed aan te rijden. We zijn er speciaal wat oostelijker voor gaan wonen 🙂 .

Ook de editie 2018 stond op ons programma en om de fun-factor nog wat te verhogen reden Dan PA1FZH en Menno PD1ML deze keer met ons mee. Niet alleen voor ons was dat een hele belevenis want  rijden in een Landrover Defender waar je bij een snelheid van 110 km/h toch nog gewoon een gesprek kunt voeren leverde op zich al veel gespreksstof op!

Bekende gezichten

Aangekomen in het Autotron splitste onze wegen want Karin kwam al meteen een bekende tegen, iets dat de gehele dag zich ontelbare keren zou herhalen. Want ja, als je als afdelingsvoorzitter, sub-RQM en VRZA Contestmanager je gezicht “in den lande” laat zien dan vergeet men dat blijkbaar niet. Het leverde in ieder geval een aantal geanimeerde gesprekken op. Ook “de regio” was goed vertegenwoordigd want we kwamen veel (nu ook voor Wijnand) bekende gezichten tegen. Zeeland wist de weg naar Rosmalen in ieder geval weer goed te vinden. Wel bestond de indruk dat het iets minder druk was dan voorgaande jaren, maar dat zou wel eens met het sneeuwachtige weer te maken kunnen hebben gehad

De buit van PA3HFJ en PD0KM

Tussen alle gesprekken door werd er trouwens ook nog tijd gevonden om wat aankopen te doen. Zo werd een stuk 450 ohm lintlijn meegenomen voor de ZS6BKW boven de clubshack. Voor Karin werd bij het Budel museum een KF161 met APRS bouwsetje aangekocht, helaas werd op de markt geen GPS-muis ontdekt. Ook een leuk item was de verticale antenne van het formaat X-50, deze heeft echter naast 2 meter en 70 cm ook nog de 6 en 4 meterbanden in zich. Dus die gaan we eens op de Oranjeplaat aan de (analyser-) tand voelen.

Daarnaast werden er nog wat andere zaken aangeschaft, waaronder een SDR-stick en werden de bestelde QSL-kaarten bij ON5UR opgehaald zodat we eindelijk weer eens kaarten kunnen gaan versturen. Al met al hebben wij ons weer prima vermaakt!

73, Wijnand PA3HFJ.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *