Lezers schrijven

Zoektocht jaren ’50 objecten Watersnoodmuseum

Toen in huize HFJ/KM vanochtend de PZC werd opengeslagen viel het oog op een artikel over het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Men gaat daar n.l. een nieuw project opstarten genaamd “Communicatie tijdens en na de ramp van 1953” waarmee uiteraard meteen de interesse aan de ontbijttafel was gewekt. Een van de onderdelen is de reconstructie van Werkplaats Weltevreden te Zierikzee, ten tijde van de ramp.

Volgens het bijbehorende artikel op de website van het museum komen o.a. de onderwerpen radiozendamateurs, de noodzender, communicatienetwerk van schepen en militairen aan bod. Om dit nieuwe permanente tentoonstellingsonderdeel te kunnen realiseren is men op zoek naar verschillende spullen uit de vijftiger jaren. Te denken valt aan een werkbank, diode voltmeter, luidspreker, oude schema’s, soldeerbout enz., zo valt op te maken uit de lijst die op de website staat.

Wil je meer weten over dit mooie initiatief, of heb je wellicht zelfs iets bruikbaars voor deze tentoonstelling-in-oprichting, lees dan het betreffende artikel op de website van het Watersnoodmuseum. We zijn benieuwd of we tijdens de eerstvolgende Open Dag van het museum al een resultaat kunnen zien!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *