Verslagen

2x SAQ op één dag

Zoals eerder o.a. op deze website aangekondigd heeft de crew van SAQ op zondag 2 juli j.l. de machinezender weer aan geslingerd, deze keer zelfs twee keer. Op de Oranjeplaat deden een viertal amateurs weer een of meerdere ontvangstpogingen.

Deze pogingen leidden ook allemaal tot succes! Naar verluid werd er op Walcheren ook getracht SAQ te ontvangen, naar we hebben begrepen met wisselend succes. Het was in ieder geval prima weer om in het buitengebied de huiselijke stoorbronnen te omzeilen.

Het kan haast niet anders dan dat de door Elna gebakken appeltaart een groot aandeel had in de geboekte resultaten op Oranjeplaat, het smaakte de aanwezigen in ieder geval goed.

De ontvangstcondities

Onderstaande overzicht geeft een beeld van de ontvangstcondities van de diverse aanwezige amateurs.

AmateurOntvangerAntenne
Robert PA3GEOYaesu FT-817 met VLF converterPA0RDT miniwhip
Danny PA3BLISDRPlay SDRdxPA0RDT miniwhip
Dan PA1FZHIcom IC-705 met Funkamateur converter
Icom IC-R8600
PA0RDT miniwhip 2 versies
Wijnand PA3HFJIcom IC-7100 met Elektuur converter
SDRPlay SDRdx
PA0RDT miniwhip (clone)

Het meeschrijven van de CW-tekst blijft voor onervaren CW-ers als Dan en Wijnand toch problematisch, het gaat eigenlijk net een beetje te snel. Robert kon het meeste wel opnemen, maar die is uiteraard met zijn jarenlange ervaring veel meer bedreven in deze mode, hi. We zullen toch nóg meer moeten oefenen!

We gaan er van uit dat in de Kerstvakantie SAQ weer wordt geactiveerd voor het uitzenden van de traditionele Kerstboodschap. Als de weergoden ons dan een beetje goed gezind zijn zullen we zeker weer de VLF apparatuur in stelling brengen op de bekende stek.

Voor de sfeerbeelden verwijzen we je naar ons Fotoboek.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *