Regio 44

Vakantietijd = Skedtijd – 2023

De vakantieperiode staat alweer voor de deur en menig amateur is de vakantie-uitrusting aan het checken en de bestemming aan het bepalen.

Bij veel amateurs kruipt het bloed waar het niet gaan kan en wordt ook de portable – al dan niet QRP – HF-set ingepakt alsmede een antenne, waarbij tegenwoordig de endfed’s populair zijn. En wat is er dan leuker om vanuit “den vreemde” contact te maken met de lokale achterblijvers of mede vakantiegangers?

Wijzigingen succesvol

Om dit te faciliteren staat er al menig jaar in de zomerperiode een artikeltje met Vakantiesked tijden en frequenties op de website. Dat is dit jaar niet anders! Enige jaren terug zijn de sked tijden gewijzigd omdat in het verleden bleek dat het rond de oude tijd (21 uur lokale tijd) erg druk kon zijn met o.a. Italiaanse stations. Ook hebben we de frequentie op 40 meter om dezelfde reden wat hoger gekozen. Dit is inmiddels ook geen probleem meer voor de Novice-amateurs door de eerdere frequentie-uitbreiding.

Wat we uiteraard niet doen is op de website vermelden wie er wanneer er op uit trekt. Dus, als je op vakantie gaat en je neemt je radiospulleboel mee, laat het je mede-amateurs (bijv. via email) weten zodat zij op de bekende tijden QRV kunnen zijn. En vergeet dit skedlijstje niet mee te nemen…hi!

Een prettige en zo mogelijk radio-actieve vakantie gewenst!

SKED Gegevens

TijdFrequentie
20:00 – 20:15 LT7.136 MHz  +/- QRM
20:15 – 20:30 LT3.636 MHz  +/- QRM
20:30 – 20:45 LT14.136 MHz +/- QRM

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *