80 meter vossenjachtseizoen van start

Normaal start op de vierde woensdag van april het Walcherse vossenjachtseizoen, maar ook hier gooide Corona roet in het eten. Nu we echter het ergste achter de rug lijken te hebben gaan we het deze maand dan toch maar weer proberen.

Woensdagavond 24 juni zullen we dan ook vanaf 19:30 uur de 80 meter vossenjachtzender weer kunnen waarnemen en middels het nemen van een aantal kruispeilingen de locatie gaan bepalen en hopelijk de vos dan kunnen vinden. Wel nemen we daarbij de bekende Corona-maatregelen in acht!

Dan PA1FZH zal samen met XYL Elna de zender bemensen en weer een mooie locatie aan ons voorschotelen. Zoals gebruikelijk zal er bij de vos weer koffie en thee gedronken kunnen worden. Wel vragen we de deelnemers om bij de vos de 1,5 meter afstandsregel te hanteren, we zien dit als essentieel om deze activiteit plaats te kunnen laten vinden.

Vos continu in de lucht

Om de alleen-rijders onder ons te helpen zullen we de vos vanaf de start om 19:30 uur continu in de lucht laten en dus niet zoals normaal elk kwartier slechts 5 minuten. Hiermee hopen we te voorkomen dat de deelnemers te gehaast te werk gaan.

Zoals gebruikelijk vragen we de deelnemers om zich in te melden bij PI4ZWN op 145.225 MHz. Ook als je problemen hebt met bijv. de ontvangst van de vos kun je dat via deze frequentie kwijt. In het geval men geen portofoon heeft kan men ook een berichtje naar de mobiele telefoon van Karin PA2KM sturen, bij de meeste vaste deelnemers wel bekend.

We hopen, met inachtneming van COVID-19, weer een aantal vossenjagers te ontmoeten bij het eindpunt.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *