Afdelingsnieuws

Aandacht voor logboek en QSL tijdens Open Radio Huis

Komende zaterdag 2 december ben je weer van harte welkom aan de Binnenhaven in Vlissingen tijdens de openstelling van de VRZA ZWN radioshack t.b.v. het Open Radio Huis. 

Je kunt er terecht voor al je vragen over zelfbouw, voor het knutselen aan je project, voor het maken van verbindingen op de korte golf apparatuur onder de afdelingscall PI4ZWN maar ook voor gezellig onderling QSO en/of het delen van ervaringen van leuke verbindingen of zelfbouw projecten. Ook proberen we altijd een onderwerp extra te belichten, deze keer logboekprogramma’s en de QSL-kaarten.

Logprogramma en QSL kaarten

Er bestaan verschillende logprogramma’s, voor zowel het loggen van verbindingen tijdens contesten (zoals bijvoorbeeld N1MM) als voor het loggen van de dagelijkse verbindingen (zoals bijvoorbeeld Swisslog). Ook kun je je log online bijhouden, het logboek op QRZ-com is daar een voorbeeld van. Daarnaast zijn er spelregels wat betreft het opmaken en verzenden van QSL kaarten. We proberen komende zaterdag beide onderwerpen aandacht te geven. Neem eventueel je eigen laptop mee om te proberen om de logprogramma’s die besproken worden meteen te kunnen installeren zodat je interactief kunt meedoen. Er is Wifi aanwezig in de clubshack. We starten de demo (Logprogramma’s) om 10.30 uur.

Net als voorgaande edities is het Open Radio Huis toegankelijk voor iedereen: belangstellenden in de radiohobby (luisteren, zenden, solderen, zelfbouw, scanner luisteren etc.) en andere geïnteresseerden. Het is ook de ideale plek voor belangstellenden om eens kennis te maken met het radiospectrum, en wat de radiohobby zoal kan bieden.

Het Open Radio Huis is toegankelijk voor iedereen!

Handig om te weten: we zijn er zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur, koffie en thee is gratis, inhoud koelkast 1 euro per flesje/blik. We lunchen om 12.30 uur ons zelf meegenomen lunchpakket en/of het broodje van ’t Smoske (om de hoek). Neem vooral ook je eigen spullen mee lekker om te experimenteren of om de aanwezigen om advies te vragen. Een scanner discone antenne, een dualband VHF/UHF antenne en een FD-4 HF antenne hangen al buiten.

Heb je een speciaal verzoek ? Laat het ons weten via .

Beelden van eerdere edities dit jaar kun je bekijken in het Fotoboek op de website.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Een gedachte over “Aandacht voor logboek en QSL tijdens Open Radio Huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *