Lezers schrijven

SAQ QSL 2023 UN Day

Op 24 oktober j.l. was het UN-day ofwel United Nations dag en voor de Zweedse VLF machinezender SAQ in Grimeton was dat weer reden om in de lucht te komen en een CW-bericht te verzenden. Voor aantal amateurs uit Regio 44 is dat dan weer aanleiding om ontvangers, converters en mini-whips uit de kast te halen om de uitzending te ontvangen.

Vaak proberen we dat gezamenlijk te doen op – noem eens wat – Oranjeplaat of zo, maar deze keer was het op een gewone werkdag dus werd het een individuele actie. Het verslag daarvan was al eerder op de website te lezen.

Ook PA1FZH en PA3GEO ontvingen inmiddels de SAQ QSL.

Waardering

Al geruime tijd heeft SAQ de mogelijkheid om een luisterrapport via hun website in te dienen, iets wat blijkbaar zeer gewaardeerd wordt. Als bedankje krijg je dan een QSL in digitale vorm in je mail. Hierboven zie je als voorbeeld de QSL zoals Wijnand PA3HFJ deze onlangs in de mailbox vond. Ook leuk voor luisteramateurs om dit eens te proberen.

Wil je meer weten over VLF ontvangst? Neem dan eens contact op met een van genoemde amateurs in het aangehaalde verslag, of kom langs tijdens het eerst volgende Open Radio Huis op 2 december a.s.

De SAQ ontvangstlocaties van PA1FZH, PA3GEO en PA3HFJ op 24 oktober 2023.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *