Verslagen

Deelname aan PACC weer succesvol

Het is inmiddels een jaarlijks tafereel, dit tweede weekend van februari. Aan de 2e Binnenhaven in Vlissingen zijn waterscouts bezig met de start van het nieuwe seizoen. De bootjes worden schoongemaakt en de scouts krijgen les in het te water gaan. 

Tegelijkertijd zijn Dan PA1FZH en Michel PD4AVO bezig de zendmast in de hoogste stand aan het zetten. René PA3CKP maakt de 15m dipool antenne gereed voor gebruik. Robert PA3GEO heeft inmiddels de computer opgestart, de set gereed gebracht en de eerste koffie ter hand genomen. Nog voor de eerste QSO’s worden gemaakt neemt de crew, inmiddels aangevuld met Menno PC4C en Danny PA3BLI, eerst koffie met gebak. Want wees eerlijk, ieder evenement is toch een feestje. 

CW en Phone

Om 13.00 uur start de jaarlijkse PACC Contest, de eerste QSO’s worden gemaakt op CW vanwege de aanwezigheid van Robert. De andere amateurs helpen hem met het loggen van de verbindingen. Daarna gaan we ook op phone verder. De andere aanwezigen nemen om beurten plaats achter de set en/of achter de log PC. 

Die middag komen ook Serge PA9822, Kim PD2KIM en Ary PA0ALV langs voor de support. De koffiemachine doet goede zaken. Rond de avond komen Karin PA2KM en Wijnand PA3HFJ om samen met de middagcrew te gaan eten. De friteuse helpt de aanwezigen aan friet, kroketten en frikandellen, aangevuld met verse sla en komkommer. Daarna is het toch gedaan voor de mensen die overdag aanwezig waren want Karin en Wijnand gaan verder aan de slag om Zeeland in de ether te laten horen. Gelukkig doen ze dat niet alleen want de nodige amateurs thuis evenals bijvoorbeeld PI4VLI verzorgen de 59 ZL als rapport. 

Ochtendcrew

Even na middernacht is het voor PI4WAL gedaan. Zondag om 08.00 uur komt de ochtendcrew weer op dienst. René en Michel starten op 10 en 15 meter met de call PI4WAL. Later zouden Serge, Danny en Albert PA11642 ook aanschuiven voor de support. Het maakt het gezellig en om beurten worden verbindingen gemaakt. Tegelijkertijd krijgt de Junkbox ook aandacht want onderdelen voor de zelfbouwers zijn er genoeg te vinden. Deze worden dan weer thuis toegepast in zelfbouw projectjes. 

Gedurende de PACC Contest heeft PI4WAL 288 verbindingen gemaakt. 

Oproep

De webredactie doet bij deze een oproep aan jou, zijnde een van onze lezers, om jouw deelname aan de PACC contest met ons te delen. Heb je meegedaan, stuur dan een kort verslagje en evt. een foto om te plaatsen op de website. Bekommer je niet om stijl of taalfouten, dat komt wel goed! Graag zien wij jouw PACC-contest-ervaringen tegemoet via .

Zoals altijd zijn er van deze activiteit weer de nodige foto’s gemaakt en in ons Fotoboek in te zien.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *