Dirk van Os, PD0FEB, Silent Key

Op 17 mei 2017 is

​Dirk van Os, PD0FEB

​op 61 jarige leeftijd onverwachts overleden.

Dirk was enthousiast bezig met radio-, IT- en luchtvaart, dit vanaf zijn locatie op Vliegveld Arnemuiden. De APRS repeater / gateway werd door hem beheerd. Er werd geëxperimenteerd met een eigen 70 cm repeater, diverse digitale modes en ATV.

Ook verzorgde hij het onderdak voor Radio Club Zeeland. Ze mochten vrijblijvend van zijn faciliteiten op het vliegveld gebruik maken. Menig amateur kent Dirk van zijn bijdrages op de verschillende banden. Als iemand riep was Dirk vaak bereid als tegenstation te fungeren. Gewoon zomaar voor een gesprek of voor tips en advies. Diverse amateurs hebben gebruik gemaakt van Dirks gastvrijheid voor het programmeren van portofoons, uitvoeren van diverse testen en het bedenken van technische oplossingen.

De afscheidsbijeenkomst zal gehouden worden op vrijdag 26 mei om 13:20 in het crematorium, aan de Westelijke Oude Havendijk 3 te Middelburg.

Namens Radio Club Zeeland,
VERON Afdeling Vlissingen,
VERON Afdeling Walcheren en
VRZA Afdeling Zuid West Nederland.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *