Eerste N/F-cursusavond achter de rug

Op donderdag 27 september vond de eerste cursusavond voor de onlangs gestarte N/F-cursus plaats in de clubshack van VRZA ZWN. De avond stond vooral in het teken van onderlinge kennismaking en het maken van afspraken voor de komende tijd. Ook werd er een thema bij de kop gepakt.

Onder de bezielende begeleiding van Jeroen PE1MWB, Dan PA1FZH en Wijnand PA3HFJ kwamen er 8 cursisten bijeen en na de huishoudelijke mededelingen en uitleg over het doel van de maandelijkse cursusbijeenkomst werd er aandacht besteed aan zaken rondom de DLZA-ticketservice, Teamspeak en het algemene e-mailadres voor vragen omtrent het verloop van de cursus. Ook werd via de beamer getoond hoe het speciaal voor de cursus ingerichte forum op de pi4zwn.nl website de cursisten onderling kan helpen bij vragen m.b.t. techniek, reglementen e.d.

Thema

Daarna werd het thema “wet van ohm” in groepjes behandeld. De cursisten was gevraagd om de eigen multimeter mee te nemen en hiermee gingen ze aan de slag om de theorie met de praktijk te vergelijken. E.e.a. was voor menig deelnemer zeer leerzaam. Het thema voor de komende bijeenkomst werd meteen ook al vastgesteld: het identificeren van en meten aan diverse componenten.

Tot slot werden de eerste studie-ervaringen gedeeld, waarbij duidelijk werd dat nog niet iedereen al opgestart was, en was er ruimte om wederom in groepjes vragen te stellen aan de begeleiders.

Kortom, de kop is er af en het is nu aan de cursisten om op stoom te komen m.b.v. de DLZA website en alle hulpmiddelen die ze ter dienste staan. Wij wensen ze in ieder geval heel veel succes!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *