HAM-nieuws

Enigma-E bouw gaat van start

Sinds het bericht in de Delta Loep van oktober 2023 en de plaatsing op de websites, zijn er al 11 stuks van het prachtige bouwpakket van de Enigma-E verkocht. Op het afgelopen Open Radiohuis van de VRZA in november is één van de kits uitvoerig bekeken.

Het bouwen is, aan de hand van de zeer uitvoerige bouwbeschrijving, niet zo moeilijk maar het is handig om even goed te bekijken wat de meest handige methode van bouwen is. Een verkeerd geplaatst onderdeel is namelijk moeilijk te verwijderen zonder de (hele mooie) print te beschadigen.

Bouwen en vertrouwen

Vandaar dat we besloten om een ochtend te besteden aan de eerste stappen van de bouw onder begeleiding. Als je de eerste onderdelen hebt geplaatst, heb je ook meer vertrouwen om de rest zelf af te bouwen (of gezamenlijk verder te bouwen).

Op zaterdag 6 januari hebben we een eerste bijeenkomst. We starten om 09.00 uur tijdens de eerste editie van het Open Radio Huis (2024) in Vlissingen waarvoor nog een oproep zal komen in de volgende Deltaloep. Er zijn nog een aantal bouwpakketten beschikbaar en uiteraard is er de mogelijkheid om een keer het handboek in te zien.

Meer informatie bij Dan PA1FZH.

pa1fzh

Dan PA1FZH is voorzitter van de afdeling Walcheren van onze zustervereniging Veron en organiseert mede veel activiteiten voor de gezamenlijke afdelingen op Walcheren. Tevens is Dan actief voor DRCO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *