Regio 44

SAQ uitzending op Christmas Eve

Als we het in deze periode van Feestdagen hebben over tradities, dan mogen we de jaarlijkse uitzending van de VLF machinezender SAQ op “Christmas Eve” (ofwel de dag voor Kerstmis) hier zeker onder scharen.

Ook een traditie is het gezamenlijk ontvangen van deze uitzending op de nog redelijk storingsvrije Oranjeplaat. Dit jaar zal daarop geen uitzondering zijn. Het is altijd een gezellige bijeenkomst waarbij de diverse ontvangers en actieve antennes met elkaar worden vergeleken. En de echte CW-specialisten proberen dan ook nog het morsebericht te ontcijferen.

Op tijd opstaan

Zo tegen de Kerstdagen nuttigen we ook altijd wel wat meegebracht lekkers met een kop koffie of thee. Gezelligheid kent geen tijd, echter het is wel redelijk op tijd opstaan want de uitzending is om 09:00 uur lokale tijd en de zender wordt om 08:30 opgestart, hetgeen we natuurlijk weer live volgen via de uitzending op Youtube. Meestal zijn we tegen 10 uur weer naar huis.

Iedereen is van harte welkom om hierbij op zondag 24 december aanwezig te zijn. Als het slecht weer is dan gaat het feestje uiteraard niet door. Op APRS kun je zien of er amateurs richting Oranjeplaat trekken. Maar hopelijk kunnen we deze traditie ook dit jaar gewoon voortzetten!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *