Verslagen

Familie Vossenjacht aan Veerse Meer met 4 teams

Een droge dag, waar later het zonnetje zou doorkomen, waar op de locatie van de Vos is genoten van de erwtensoep en de antwoorden op de vervelende Vragen Lijst. 

Zondag 19 februari begon het nieuwe buitenseizoen met de jaarlijkse Familie Vossenjacht. Die ochtend gingen enkele luister- en zendamateurs al om 09.00 uur op pad om eerst het Baken en later de Vos in gereedheid te brengen zodat later de jagers op tijd op pad konden gaan.

Het Baken, op 17 km vanaf het startpunt in Vlissingen, was dit jaar on-air gezet door Bart PA11619, Ronald PA10725 en Michel PD4AVO. Zij hadden de taak om ook toe te kijken dat er tijdens het invullen van de Vervelende Vragen Lijst (de befaamde VVL) niet stiekem gebruik zou worden gemaakt van laptops, telefoons, encyclopedieën, dagboeken, jaarverslagen  etc. 

Wouter PB1WL en Hugo PD9D in Kamperland.

Bewaken van de erwtensoep

De Vos stond 20 km verder dan het Baken, alwaar Cor PE1PTQ en Dan PA1FZH de zorg hadden over het bewaken van zowel de antenne installatie in het bos als ook de erwtensoep, verstopt achterin de Landrover. Passanten hadden geen weet welke speciale opdracht zij die zondagochtend hadden.

Plaats van handelen dit jaar voor het Baken: de parking van voetbalvereniging Serooskerke, gelegen aan de parallelweg van de N57. De Vos stond op de parking achter Camperpark Zeeland, gelegen aan de Campensweg op Noord-Beveland, nabij de Schotsman.

Ook deze editie was het niet zo dat team 1 automatisch ook als eerste binnenkomt bij het Baken en/of de Vos. Zoals gebruikelijk zijn dan de rollen vaak al omgekeerd, wat de uitslag later ook spannender kan maken. Het aantal fouten van de VVL maken het eindresultaat soms anders als dat de teams zelf hadden verwacht. 

Vervelende Vragenlijst

De vier teams moesten eerst het Baken peilen vanuit de drie verschillende gemeenten op Walcheren: Vlissingen, Middelburg en Veere. Het was voor sommige teams toch nog even zoeken want het Baken stond niet bij Molen Jonge Johannes, ook niet in het dorp. De organisatie zag de deelnemers enkele keren heen- en weer rijden over zowel de oostelijke parallelweg als de hoofdrijbaan van de N57. Eenmaal op locatie van het Baken kregen de teams de VVL voorgeschoteld, die dit keer in het teken stond van het Veerse Meer, omliggende infrastructuur en de PZC. Met gemiddeld 6 van de 20 goede antwoorden had men best een hoge score!

Na het verlaten van Serooskerke moest men een foto maken met één van de teamleden bij de brandweerkazerne Kamperland. Vanaf daar moest men ook een peiling doen naar de Vos. Al was de afstand van Kamperland naar de Schotsman slechts 5 km, verschillende teams hadden toch nog meer dan 30 minuten nodig om op het eindpunt te komen waar de Vos nog moest worden gezocht in het nabijgelegen bos. En ook dat is uiteindelijk iedereen gelukt!

Nadat alle teams de Vos hadden gevonden kon men genieten van de erwtensoep en stokbrood, waarbij ook deze keer de hulp van Elna oneindig gewaardeerd kon worden!

Er wordt genoten van de snert bij de vos.

Einduitslag

Het aantal minuten is berekend door:

  • Tijd in minuten vanaf de startlocatie Vlissingen naar het Baken in Serooskerke
  • Tijd in minuten vanaf het Baken in Serooskerke naar de Vos aan het Veerse Meer
  • Aftrek aantal minuten (evenredig aan het aantal goede antwoorden van de VVL)

De einduitslag van de 2023 editie is als volgt:

4e plaats: Team 3 Miranda, Mirte en Thijmen 178 minuten

3e plaats: Team 1 René PA3CKP en Robert PA3GEO 174 minuten

2e plaats: Team 2 Hugo PD9D en Wouter PB1WL 127 minuten

1e plaats: Team 4 Karin PA2KM en Wijnand PA3HFJ   90 minuten

Iedereen had het wederom prima gedaan, hulde voor de vier deelnemende teams. En ja, je verlies erkennen blijkt soms best moeilijk, ook na ruim 20 keer deelnemen aan een Vossenjacht…… nogmaals hulde!

Graag tot ziens op een van de reguliere 80 meter Vossenjachten dit seizoen, doorgaans iedere vierde woensdag van de maand, van april t/m september. Data’s in de Deltaloep!

Allen dank voor het meedoen!

Goed om te weten: het Open Radio Huis op 1 april heeft als thema het klaarmaken voor het zomerseizoen, inclusief Schiemanswerk, peilen voor beginners en nalopen van de velduitrusting. Dus wil jij jouw skills op het gebied van vossenjagen verbeteren of je vossenjachtontvanger eens goed laten testen, kom dan zeker langs!

Karin PA2KM buigt zich over de kaart.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *