Verslagen

Geslaagd PACC Contestweekend

Ook dit jaar hebben leden van VERON en VRZA weer meegedaan aan de jaarlijkse PACC Contest. Net als voorgaande jaren is de call PI4WAL (VERON Walcheren) gebruikt om vanuit de VRZA Zuid West Nederland locatie (Binnenhaven Vlissingen) verbindingen te maken met andere amateurstations, dit wereldwijd. Werd dit in de jaren negentig gedaan vanuit het scoutinggebouw Kazan de Wolf in Middelburg en later vanuit het botenhuis aan het Kanaal door Walcheren, al ruim 10 jaar wordt de voormalige locatie van de PSD werkplaats aan de 2e Binnenhaven, thans in beheer van de Hogeschool Zeeland, hiervoor gebruikt.       

Zaterdagochtend kwamen rond 12.00 uur Dan PA1FZH, René PA3CKP, Robert PA3GEO en Michel PD4AVO bijeen om de OCF draadantenne op te hangen. Kosten noch moeite werden gespaard om de uiteinden van de draadantenne daar te krijgen waar ze dit voor ogen hadden. De beelden in het fotoalbum laten zien dat er het nodige klim- en klauterwerk aan te pas kwam om dit tot een geslaagd einde te brengen. Gelukkig dat het weer meewerkte want het was droog met een klein briesje.

Alles in gereedheid

Nadat dat was gedaan konden in de clubshack de zendapparatuur en het logprogramma gereed worden gezet. Cor PE1PTQ en Jolanda waren inmiddels ook aangekomen in de clubshack waarna even na 13.00 uur lokale tijd PI4WAL in de ether te horen was. 

Zaterdagavond waren Karin PD0KM en Wijnand PA3HFJ aanwezig om die stations te werken die overdag nog niet waren gewerkt, en de andere banden te gebruiken die overdag nog niet open waren. Ook zij hadden een geslaagde avond waar de nodige stations en bijhorende punten werden binnengehaald. Zij kregen daarbij nog wat mentale ondersteuning van Marcel PA2MKV en René PA3CKP die de verrichtingen van het tweetal kwamen gadeslaan.

Gedurende de zaterdag kwamen o.a. Bram PD1ABK en Jos PA11208 langs om de crew te ondersteunen, op zondag bestond de crew uit o.a. René PD0EJN & Robert PA3GEO. René PA3CKP en Michel PD4AVO ondersteunden de crew tijdens de laatste uurtjes waarna de laatste drie genoemden na afloop het regenwater trotseerden om de draadantenne weer te verwijderen.

Olympia

Met o.a. een verbinding met Carl K7CH uit Olympia (westkust USA nabij Seattle, afstand 7942 km) was dit één van de verre verbindingen die in SSB tot stand werden gebracht. Al met al was het voor iedereen een geslaagd weekend. De crew behaalden met 246 QSO’s (waarvan 102 in CW) ruim 21.648 punten. Namens organisator Robert PA3GEO dank voor ieders bijdrage, voor- en achter de schermen, ook zij die thuis individueel hebben meegedaan.

Graag weer tot volgend jaar! 

De foto’s van deze PACC editie zijn in het fotoboek te bekijken.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

2 gedachten over “Geslaagd PACC Contestweekend

 • Bedankt voor het leuke verslag Michel. Wij hebben ons wederom uitstekend vermaakt zaterdag avond, al vielen de condities behoorlijk tegen. We konden tussen 19:00 en 23:30 uur 83 verbindingen in het log toevoegen, hierna viel er weinig meer bij te sprokkelen. Ook thuis overigens nog 119 verbindingen gemaakt in de PACC, dus al met al weer een behoorlijk radio-actief weekend achter de rug!

  73, Wijnand PA3HFJ.

  Beantwoorden
 • Michel bedankt voor het mooie verslag hoor.
  Ook ik heb leuke cw verbindingen kunnen maken 🙂

  73 Robert PA3GEO

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *