Interview PA2KM en PD4AVO door PI4VRZ/A

De landelijke verenigingszender van de VRZA, met de callsign PI4VRZ/A, heeft elke zaterdag een uitzending waarin allerlei zaken rondom het zendamateurisme voorbij komen. Zo af en toe is er daarin ook aandacht voor het reilen en zeilen van de afdelingen in het land. Zaterdag 20 juni was het de beurt voor onze afdeling, Zuid West Nederland!

In de week voorafgaand aan de uitzending werden de voorzitter en de secretaris, resp. Karin PA2KM en Michel PD4AVO telefonisch geïnterviewd door redactielid Raymon PA7RAY. Beiden vertelden honderduit over de activiteiten die door onze afdeling, vaak samen met de beide Veron afdelingen op Walcheren, worden ondernomen. Het moet Raymon veel moeite hebben gekost om met al deze enthousiast vertelde informatie binnen de beschikbare tijd te blijven.

Wij kunnen hier natuurlijk enthousiast over al dat enthousiasme vertellen, maar het is veel leuker om het zelf te beluisteren. We zijn dan ook blij dat we het item hier met toestemming van de PI4VRZ/A redactie op onze website kunnen plaatsen.

Uitzending PI4VRZ/A d.d. 20 juni 2020 – item over VRZA afd. Zuid West Nederland.
Beluister hier de bijdrage van Karin en Michel.

Wil je de toekomstige uitzendingen van onze landelijke verenigingszender ook eens volgen? Bekijk dan hieronder hoe je dat kunt doen want er wordt op meerdere frequenties uitgezonden. De volledige details kun je vinden op de website: https://www.pi4vrz.nl.

Uitzendschema PI4VRZ/A

PI4VRZ/A is opgesteld in onze shack bij Scoutinggroep Tapawingo in Eerbeek, locator JO32AC. Elke zaterdagmorgen (behalve in de maanden juli en augustus en op feestdagen) wordt vanuit deze shack door onze crewleden een uitzending verzorgd.

Eén van de uitzendlocaties.

Frequenties en relaisstations:

 • in de 80-meter band op 3605 KHz LSB (+/- QRM)
 • in de 4-meter band op 70,425 MHz (verticaal/rondstralend vanuit Apeldoorn door Bertjan PA1BJ)
 • in de 2-meter band (verticaal / rondstralend) op:
  145,250 MHz vanuit de Gerbrandy toren in IJsselstein
  145,225 MHz vanuit Apeldoorn door Ron PB0ANL)
  145,275 MHz vanuit Assen door PI4VDR.
 • in de 70 cm band op:
  430,050 MHz via PI2ASN (Assen) door PI4VDR.
 • via onze webstream. Via de webstream is buiten de uitzendtijden een herhaling van de laatste uitzending te beluisteren.

Uitzendschema:
De uitzending wordt voorafgegaan met een aankondigingstekst en zo nodig wordt de tijd tussen de programmaonderdelen ook gevuld met een aankondigingstekst.

Tijden zijn lokaal:

10:00 – 10:30 uurBulletin in morse met snelheden tussen de 12 en 20 woorden per minuut.
10:30 – 11:00 uurBulletin in RTTY of PSK31 of een andere aangekondigde mode.
11:00 – ong. 11:45 uurNieuwsuitzending in gesproken tekst met o.a. informatie over onze vereniging en andere wetenswaardigheden.
Vanaf ong. 11:45 uurTekenen van de presentielijst (QSO’s) op 145,250 MHz, 3605 kHz en 7062 kHz en mogelijk andere frequenties. Let op de aankondigingen van de operator(s).

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44.

2 gedachten over “Interview PA2KM en PD4AVO door PI4VRZ/A

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *