Afdelingsnieuws

Jaarvergadering met speldjesregen

Meestal past iedereen tijdens de ZWN-bijeenkomst keurig in ons clublokaal. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst past het echter meestal maar net aan en deze keer werd het ook tijdens de jaarvergadering wat aan de krappe kant. Gelukkig pasten onze gasten van het landelijk bestuur er nog wel bij.

Ruud PA3RGH en Henk PE1KFC waren vanuit het hoge noorden en het midden van het land afgereisd om onze bijeenkomst bij te wonen. Zij kwamen echter niet voor een gewoon bezoek maar met een hele leuke reden. Al snel na de opening gaf onze voorzitter Karin hen het woord zodat we niet lang nieuwsgierig hoefden te blijven naar de reden van hun komst.

Goud

Vijf van onze trouwe en actieve leden werden verrast met een VRZA waarderingsspeld. De voorzitter had een lange aanbevelingsbrief gestuurd en de leden van het landelijk bestuur konden zich in alle redenen vinden en kwamen met 4 gouden spelden en één zilveren. Michel PD4AVO, Jeroen PE1MWB, Robert PA3GEO en Wijnand PA3HFJ kregen allen een gouden speld. Ronald PA10725 kreeg een zilveren speld. De aanbevelingsbrief kunt u hier lezen.

Robert PA3GEO neemt afscheid van zijn bestuurstaken.

Na deze eervolle uitreiking en de felicitaties gingen we door met de agenda. Onze aftredende secretaris Robert PA3GEO las voor de laatste keer het verslag van de vorige jaar vergadering voor en het jaarverslag dat weer boordevol stond met alle activiteiten die we in 2019 hebben gedaan.

Daarna was het de beurt aan Penningmeester Jeroen PE1MWB, die zoals elk jaar weer een keurig financieel verslag kon tonen. De kascontrole commissie, dit jaar bestaand uit Wim PA0WDZ en Piet PA0CWF spraken hun goedkeuring en waardering uit en daarmee was ook het financiële gedeelte afgerond. Tijd voor een korte pauze.

Tijdens de pauze deelde Ruud de nieuwste VRZA pennen uit aan alle aanwezigen. Een pen die schrijven ken, maar ook een telefoonscherm kan bedienen. Dit werd door de aanwezigen erg gewaardeerd.

Verkiezingen

Na de pauze stond de verkiezing op het programma. Omdat er slechts één kandidaat was werd er door de voorzitter gevraagd of iedereen er mee in kon stemmen dat er bij handopsteking gestemd zou worden. Gelukkig was dat zo en ook alle aanwezigen waren voor de verkiezing van Michel PD4AVO als secretaris. Gefeliciteerd Michel.

Druk maar gezellig in de ZWN Clubshack.

Als mededelingen werd er nog een klusmiddag aangekondigd waarbij bijv. het laatste rolgordijn opgehangen moet worden en de lichtbak afgewerkt. Er zal binnenkort een datum geprikt worden.

Activiteiten

Het volgende punt op de agenda was de activiteiten van het komend jaar. Ook dit jaar zijn het er weer veel en zullen we weer proberen om aan de Molendag en het Lighthouse Weekend mee te doen. Het weekend na deze vergadering stonden er al meteen twee activiteiten op het programma. De PACC en de doorlopende presentatie in het Watersnoodmuseum tijdens hun open dag.

Naast onze standaard activiteiten werd er ook gebrainstormd over een uitje. Een dagje naar een technisch museum of de radiotelescoop in Dwingeloo of het industrieel museum in Sas van Gent of een dag op stap als SOTA, COTA of Flora Fauna station.

Iedereen was enthousiast en daar zal binnenkort iets voor gelanceerd worden om in te tekenen of suggesties in aan te bieden.

Het was een mooie vergadering met een gouden randje.

Karin PA2KM, Afdelingsvoorzitter

Tijdens de rondvraag deed Bram PD1ABK verslag van de jaarvergadering van de SRWG en natuurlijk kreeg hij aan het eind weer de mededeling dat ook de afdeling ZWN weer een donatie zal doen zodat de repeaters behouden blijven voor Walcheren.

Toon PD0RWL was vandaag ook vanuit Schijf gekomen om de vergadering bij te wonen. Vanwege de afstand kan hij niet vaak aanwezig zijn maar hij is wel lid van de afdeling en zend elke maand zijn behaalde punten bij de Locatorcontest in voor de afdelingsbeker.

Het was een mooie vergadering met een gouden randje.

Foto’s van deze speciale jaarvergadering vind je natuurlijk in ons Fotoboek!

pa2km

Karin PA2KM was tot februari 2024 de voorzitter van de afdeling Zuid West Nederland en is nog steeds betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Daarnaast is ze namens het DQB ook de QSL-manager voor Regio 44 en de landelijke Contestmanager van de VRZA.

Een gedachte over “Jaarvergadering met speldjesregen

  • Prachtig Karin, wat een leuk en gewaardeerd initiatief heb je genomen !

    Alle vijf de mannen hebben dit volop verdient.

    Van Harte gefeliciteerd Michel PD4AVO, Jeroen PE1MWB, Robert PA3GEO, Wijnand PA3HFJ en Ronald PA10725.

    Groeten van Rene

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *