Regio 44

Jaarvergadering SRGW

Al bijna 20 jaar is de Stichting Repeater Groep Walcheren – kortweg SRGW – actief in Regio 44 om de diverse repeaters in de lucht te houden. Onlangs had de SRGW haar jaarvergadering.

Zoals dat bij een jaarvergadering hoort werd er teruggekeken naar hetgeen de afgelopen periode bereikt is. En dat is best nog heel wat, zeker als je in ogenschouw neemt dat het werk door een kleine groep vrijwilligers moet gebeuren.

DMR repeater PI3VLI

Het meest in het oog (of beter gezegd, in het oor) springend zijn de perikelen rondom PI3VLI. Deze repeater is omgebouwd van analoge FM mode naar digitale DMR, maar helaas gaf dit de nodige problemen. Uiteindelijk is de repeater terug naar de werkbank gegaan en door het plaatsen van een andere ontvanger werkt deze nu uitstekend!

Maar er werd natuurlijk ook vooruit gekeken. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen voor de APRS repeater en is er een nieuwe opstellocatie in zicht. Ook de 70cm FM repeater PI2VLI zal de nodige aandacht krijgen. Zo zal de afvaltijd verlengd worden en worden de duplexfilters vervangen.

SRGW “leeft” van donaties

Al dit werk wordt deels bekostigd vanuit materiaal giften, zoals van het QRL van de techneuten, maar er blijven genoeg kosten over die jaarlijks terugkomen. Denk hierbij maar eens aan de vergunningen die door het AT worden verstrekt voor het bedrijven van onbemande stations. Ook is er een locatie waar energiekosten moeten worden betaald.

De SRGW kan niet bestaan zonder de steun in de vorm van donaties vanuit de lokale amateur gemeenschap. Dus als je het werk van de SRGW een warm hart toedraagt steun deze dan in de vorm van een donatie. Dan kun je tijdens de volgende jaarvergadering meteen meebeslissen over de volgende vernieuwingen!

Meer informatie over de SRGW en hoe je die kunt ondersteunen lees je op haar website: www.srgw.nl.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *