Regio 44

Lighthouse Weekend te Westkapelle

Al heel wat jaren zijn de samenwerkende amateurs van Veron en VRZA op Walcheren actief tijdens het Lighthouse Weekend. Doorgaans worden dan de twee vuurtorens die Westkapelle rijk is geactiveerd.

Dit jaar ziet het plaatje er helaas toch iets anders uit. Omdat er niet voldoende zendamateurs in de gelegenheid zijn om als operator op te treden zal alleen de lage vuurtoren in de lucht worden gebracht. En dan ook alleen op de zaterdag i.p.v. de gebruikelijke twee dagen.

Om 09:00 uur zal gestart worden met de opbouw van het station. Hierna zal de speciale call PH6WAL zowel op HF als op VHF actief zijn. De laatste QSO’s zullen ’s avonds tot 22:00 uur gemaakt worden.

Publieksactiviteit

Daarnaast zal er evenals vorig jaar een publieksactiviteit worden georganiseerd in het kader van noodcommunicatie. Hierbij kan de jeugd vanuit het Polderhuis museum via radio een bericht overbrengen naar één van de vuurtorens (of v.v.) op de wijze zoals DRCO dat ook doet. Het bericht kan vervolgens op de tegenlocatie opgehaald worden. Voor de echte doorzetter kan dat ook via CW!

Ondanks de beperkingen zullen er hopelijk toch weer vele QSO’s in het log verschijnen. Aan het enthousiasme van de deelnemende operators zal het in ieder geval niet liggen!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *