Online informatie Regionale QSL managers

In Nederland kennen we het Dutch QSL Bureau (DQB), een samenwerkingsverband van VERON en VRZA voor de verzorging van de QSL post naar binnen- en buitenland. Per QSL regio is er een lokale vertegenwoordiger.

Voor de drie Walcherse afdelingen, die samen onder Regio 44 vallen, zijn Karin PD0KM en Wijnand PA3HFJ resp. RQM en Sub-RQM. Zij regelen namens het DQB de ontvangst, uitgifte en verzending van de QSL kaarten voor R-44.

Extra service

Als extra service naar de leden die gebruik maken van de QSL-post is er informatie online gezet. Op de pagina’s wordt algemene info m.b.t. de behandeling van de QSL-kaarten gegeven, bijv. hoe je de kaarten dient te sorteren alvorens je ze inlevert.

Daarnaast is er een overzicht van landen zonder QSL-bureau beschikbaar dat je kunt raadplegen bij het invullen van je kaarten. Het heeft n.l. geen zin om kaarten voor stations in dergelijke landen bij de RQM in te leveren aangezien ze onbestelbaar zijn. Je kunt op websites zoals qrz.com vaak wel achter de “QSL-route” voor zo’n station komen.

QSL-wachtrij

Tot slot is er ook een overzicht online geplaatst met de calls van amateurs in Regio 44 waarvoor nog QSL-kaarten in de bak van de RQM aanwezig zijn. Dit overzicht wordt regelmatig ververst als er een nieuwe zending kaarten vanuit het DQB is gearriveerd.

Uit praktische overwegingen hebben de pagina’s van de RQM’s van Regio 44 een plekje gekregen op de ZWN website:

https://www.pi4zwn.nl/dutch-qsl-bureau-regio-44/

De pagina’s zullen de komende tijd verder uitgebreid worden met aanvullende QSL-info. In de tussentijd vernemen de QSL-managers graag jullie reacties en tips!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *