Verslagen

Open Radio Huis goed bezocht

Zaterdag 29 januari 2021 was de eerste editie van het Open Radio Huis. Van 13.00 uur tot 17.00 uur konden luister- en zendamateurs én belangstellenden samenkomen om te knutselen, tevens was er ruimte voor onderling QSO.

Vooral dat laatste was erg leuk, want we hadden enkele leden vanuit Scherpenisse (Sjaak PA11590 en Jan PD3JAG) die kwamen kennismaken met de aanwezigen in Vlissingen. Vanuit West-Brabant / Tholen zijn enkele leden bezig met het oprichten van een nieuwe VRZA afdeling, iets wat we zeker toejuichen om ook in die regio weer opnieuw een actieve afdeling te zien groeien, waarbij mensen aldaar strakjes kunnen samenkomen en activiteiten kunnen ontplooien.

Het wiel opnieuw uitvinden is zeker niet nodig, Michel PD4AVO hield beiden goed aan de praat, later ondersteund door Karin PA2KM (met de door haar gemaakte taart, waarvoor dank!).

Junker seinsleutels

De knutselmiddag stond in het teken van de Junker seinsleutel en de FT225RD. Steeds meer mensen hebben interesse om te gaan seinen (CW), bleek de afgelopen periode op de verschillende bijeenkomsten. Dus werden verschillende Junker seinsleutels, aanwezig bij mensen thuis én in de radioshack van PI4ZWN, voorzien van nieuwe kabels en was er ook tijd voor het schoonmaken van de geoxideerde contactpunten.

Danny PA3BLI (voorheen PD3BLI) was met een introducé aan het solderen geslagen, terwijl Ary PA0ALV de helpende hand was bij het schoonmaken van de contacten van diverse schakelaars van de FT225RD van René PA3CKP.

Leuk is te vermelden dat sommige mensen binnenkort initiatieven gaan nemen om wekelijks te gaan oefenen met opnemen én seinen, eventueel op verschillende snelheden. Zo leren steeds meer mensen CW wat we natuurlijk alleen maar kunnen toejuichen!

Verspreid over de middag kwamen en gingen verschillende leden, de koffiemachine én waterkoker deden goed hun werk. Michel PE1PTS, Wijnand PA3HFJ en Menno PC4C vulden de aanwezigheidslijst mooi aan, en namen ook deel aan het onderling QSO. Wijnand heeft die middag nog enkele testen gedaan voor het online kunnen organiseren van de jaarvergadering, later die week.

Al met al was deze eerste Open Radio Huis van 2022 een groot succes. Binnenkort prikken we een volgende datum voor de tweede editie van dit jaar. 

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *