Afdelingsnieuws

Open Radio Huis op 4 november

Met het buitenseizoen achter de rug en de winter voor de boeg zijn er weer tal van projectjes te verzinnen die menig amateur thuis of op de radioclub zou willen gaan starten.

Het bouwen van een Enigma-E, een nieuwe antenne, een vossenjacht-ontvanger, of het inbouwen van een set in een auto, of het programmeren van een portofoon, mobilofoon of scanner. Ideaal met de regenachtige donkere dagen die gaan komen.

Iedereen van harte welkom

Komende zaterdag 4 november ben je weer van harte welkom aan de Binnenhaven in Vlissingen tijdens de openstelling van de radioclub t.b.v. het Open Radio Huis. Je kunt er terecht voor al je vragen over zelfbouw, voor het knutselen aan je project, voor het maken van verbindingen op de korte golf apparatuur onder de afdelingscall PI4ZWN maar ook voor gezellig onderling QSO en/of het delen van ervaringen van leuke verbindingen of zelfbouw projecten.

Net als voorgaande edities is het Open Radio Huis toegankelijk voor iedereen: belangstellenden in de radiohobby (luisteren, zenden, solderen, zelfbouw, scanner luisteren etc.) en andere geïnteresseerden. Het is ook de ideale plek voor belangstellenden om eens kennis te maken met het radiospectrum, en wat de radiohobby zoal kan bieden.

Handig om te weten: we zijn er zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur, koffie en thee is gratis, inhoud koelkast 1 euro per flesje/blik. We lunchen om 12.30 uur ons zelf meegenomen lunchpakket en/of het broodje van ’t Smoske (om de hoek). Neem vooral ook je eigen spullen mee lekker om te experimenteren of om de aanwezigen om advies te vragen. Een scanner discone antenne, een dualband VHF/UHF antenne en een FD-4 HF antenne hangen al buiten.

Heb je een speciaal verzoek ? Laat het ons weten via .

Beelden van eerdere edities dit jaar kun je bekijken in het Fotoboek op de website.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

2 gedachten over “Open Radio Huis op 4 november

  • Erik Verbeeck

    Twintig jaar geleden kreeg ik van een OM ON7UN een Bearcat 220 cadeau…Toen ik onlangs eindelijk het toestel wilde gebruiken stel ik vast, dat geen frequentie kan vastleggen …. Misschien hebben jullie een oplossing ?
    Groeten
    Erik Verbeeck on4cw

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *