Regio 44

PA70ZRK 4 februari QRV vanuit Ouwerkerk

Ook dit jaar zal er in het weekend na de officiële herdenking van de watersnood een open dag gehouden worden in het watersnoodmuseum. En ook voor dit jaar is er (alweer voor het achtste jaar) weer aan de zendamateurs gevraagd om een presentatie te verzorgen.

De rol van de zendamateurs tijdens de watersnoodramp van 1953 is nog steeds voor veel mensen onbekend. Toch is het een heel belangrijke rol want onze voorgangers zijn degene geweest die ervoor gezorgd hebben dat de berichten over de ramp en de hulp bij de juiste instanties terecht kwamen. Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=Zv7ql5ao3KA

Noodcommunicatie anno 1953 en 2023

Zoals altijd is Peter PA0MS ook in 2023 de verbindende schakel tussen het museum en onze groep waar we dit jaar het speciale station PA70ZRK in de lucht zullen brengen. Bezoekers krijgen bij het betreden van de radio ruimte uitleg hoe de noodcommunicatie anno 1953 verliep, en welke belangrijke rol zij hadden ten tijde van de ramp.

Ook dit keer is er een ‘1953’ hoek met enkele replica’s van de bekende flessenzender, de BC-1000, de WS19 en GRC-9 zender. In de ‘moderne’ radiohoek worden demo’s en verbindingen gemaakt waaronder een TS-2000. De leden van DRCO laten zien hoe noodcommunicatie anno 2023 plaats kan vinden. De morsesleutel zal ook niet ontbreken.

Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de betekenis van onze radiohobby ten tijde van de verschrikkelijke watersnoodramp, nu alweer ruim 70 jaar geleden.

Via ons Fotoboek zijn de beelden van de editie 2020 te zien.

Info open dag: https://watersnoodmuseum.nl/wp-content/uploads/2023/01/Uitgebreid-programma.pdf

Graag tot ziens op zaterdag 4 februari 2023 van 10.00 uur tot 17.00 uur in Ouwerkerk!

Info: Peter PA0MS en Dan PA1FZH.

pa1fzh

Dan PA1FZH is voorzitter van de afdeling Walcheren van onze zustervereniging Veron en organiseert mede veel activiteiten voor de gezamenlijke afdelingen op Walcheren. Tevens is Dan actief voor DRCO.

Een gedachte over “PA70ZRK 4 februari QRV vanuit Ouwerkerk

  • Sneu dat ik als zendamateur en hoofdredacteur van een radioamateurtijdschrift dat 40 jaar bestaat niet geïnformeerd ben !

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *