Verslagen

PI4WAL beleeft wederom leuke PACC Contest

Ook dit jaar waren leden van VERON en VRZA, gedurende het weekend van 11 en 12 februari 2023, weer actief met de jaarlijkse PACC Contest.

Vanuit de clublocatie van de VRZA afdeling Zuid West Nederland was men zaterdags QRV op SSB, op zondag klonken CW geluiden in de shack in Vlissingen.

Danny PA3BLI en Menno PC4C zijn aan de beurt.

Educatie

Zaterdagmiddag was er ruimte voor educatieve activiteiten want sommige luister- en zendamateurs deden voor de eerste keer mee achter de microfoon en/of achter de log pc. Zo ontstaan ook voor de toekomst nieuwe operators om ook komende jaren het contest station in de ether te blijven houden. Achtereenvolgens kwamen verschillende operators in actie: Serge PA9822, Menno PC4C, Danny PA3BLI, René PA3CKP en Michel PD4AVO. 

Dit alles gadegeslagen door verschillende bezoekers deze middag zoals bijvoorbeeld Huib PD0RLX, Dave PC4D, Bart PA11619, Ronald PA10725, Hugo PD9D en Peter.

All you can eat

Daarna was het tijd voor het ‘All you can eat’ concept. Vanuit de frituur van René kwam de nodige friet en assorti snacks. Het bleek voldoende energie voor de avondploeg want Karin PA2KM en Wijnand PA3HFJ trokken het aantal QSO’s in sneltreinvaart op naar 200!

Zondagochtend vanaf 09.00 uur was Robert PA3GEO aangeschoven achter zijn set (TS-850) waarbij de Bencher goed z’n werk deed. Met de nodige assistentie van Danny PA3BLI, René PA3CKP en Michel PD4AVO én de nodige koffie en Red Velvet taart kwam de energieke motor snel op gang waardoor in hoge versnelling de nodige CW verbindingen werden gemaakt op de 15m dipool antenne en de FD-4.

319 QSO’s

Uiteindelijk zijn gedurende de uren dat PI4WAL QRV was 319 QSO’s gemaakt wat zo’n 30.000 punten heeft opgeleverd.  

Het was voor de deelnemers weer leuk om op deze manier actief te kunnen zijn met PI4WAL, uitkijkend naar soortgelijke nieuwe activiteiten, later dit jaar. Graag tot een volgende keer.

73’s en dank iedereen voor het meedoen!

En ook van deze activiteit zijn de beelden terug te zien in het Fotoboek!

Michel PD4AVO wordt geassisteerd door Serge PA9822.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

3 gedachten over “PI4WAL beleeft wederom leuke PACC Contest

 • Ik -ON4CW- heb jullie helaas in telegrafie niet kunnen werken, sneu dat ik niet geïnformeerd was en op bezoek had kunnen komen ….
  Erik Verbeeck – hoofdredacteur Morsum Magnificat dat op 12 februari 2023 40 jaar bestaat !

  Beantwoorden
 • Dave PC4D

  Was een fijne PACC editie. Volgend jaar doen we het gewoon nog een keertje. 😁

  Beantwoorden
  • Menno PC4C

   Volgende keer een iets langer bezoekje plannen…..
   Was weer een komen en gaan van diverse amateurs…

   Zelf nog even achter de set plaats genomen om een stuk of 10 verbindingen te maken..

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *