PI4ZWN vanuit Clubshack QRV in Locatorcontest

Dinsdagavond 13 juli is het weer zover, de maandelijkse VRZA Locatorcontest wordt dan weer gehouden. Deze contest, die landelijk ruim 40 (log inzendende) deelnemers kent, speelt zich af op de VHF/UHF banden. In de praktijk is dat 6 meter, 4 meter, 2 meter en 70cm.

De crew van PI4ZWN doet al vanaf het begin mee aan deze contest, die voorheen als VRZA Regiocontest bekend stond. Aan de juli-editie zal weer vanuit de ZWN clubshack te Vlissingen worden deelgenomen. Robert PA3GEO en Wijnand PA3HFJ zullen gewoontegetrouw acte de présence geven en proberen zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Tussenstand

In de tussenstand van de VRZA Afdelingsbeker staat VRZA ZWN weer fier bovenaan, maar dat willen we natuurlijk wel zo houden. Daarom nodigen we de stations in de regio van harte uit om tijdens de contest op één of meerdere banden een QSO te maken met PI4ZWN. En als je dan toch bezig bent, geef dan ook andere contesters een puntje, want hoe meer activiteit hoe beter. Wellicht ken je het gezegde “use them or lose them” nog wel, vrij vertaald: gebruik de banden of raak ze kwijt!

De contest wordt elke tweede dinsdag van de maand gehouden tussen 20 en 23 uur. PI4ZWN is op de 2 meterband meestal op de huisfrequentie 145.225 MHz in FM te vinden, en daarnaast uiteraard ook op de andere genoemde banden. Horen we jou ook?

Overigens kent deze contest ook een categorie voor luisteramateurs. Weet je niet hoe je dit aan moet pakken en/of wil je hier meer over weten neem dan contact op met de VRZA Contestmanager, Karin PA2KM. Zij helpt je graag op weg!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

2 gedachten over “PI4ZWN vanuit Clubshack QRV in Locatorcontest

 • 13 juli 2021 om 07:01
  Permalink

  Goedemorgen,

  Vanavond zal ik inschakelen.

  Gr

  Henk

  Beantwoorden
 • 13 juli 2021 om 14:05
  Permalink

  Veel succes vanavond met de locatorcontest
  ik ga even kijken of ik jullie kan horen.

  73″””Pa9684 Marcel Qth Den Helder.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *